Foto: F64

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns pēc smagās uzvaras pār Minskas "Dinamo" pēcspēles metienos uzsvēra, ka šis panākums ir ļoti svarīgs komandas pašapziņai.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Minskas komandu, lai gan bija ļoti tuvu uzvarai jau pamatlaikā.

"Spēles pirmais periods bija pretinieku zīmē, viņi tajā dominēja. Tāds pilnīgi nebija mūsu plāns. Savukārt otrajā trešdaļā pārkārtojāmies un iedarbinājām savu motoru. Darbojāmies daudz agresīvāk," pēc mača teica Ankipāns. "Vajadzēja gūt vēl vārtus, tad viss būtu cauri, bet labi, kas labi beidzās. Noslēgumā bija nelaimes gadījums - spēlētājam no rokām izkrita nūja. Tā gadās. Svarīgi, ka uzvarējām "bullīšos", tas pārliecībai ir ļoti svarīgi. Paldies komandai par darbu."

Jau kārtējā mačā Latvijas komandai neizdevās gūt vārtus vairākumā.

"Vairākumā var negūt vārtus, bet ir vajadzīga agresivitāte un pretiniekiem ir jābaidās noraidīties. Šodien kaut kas tāds parādījās. Esmu apmierināts ar to, ko puiši demonstrēja, lai gan pirmais vairākums man nepatika. Pēc tam bija labāk, un situācija turpinās uzlaboties," pārliecināts ir Ankipāns.

Šobrīd savainojumu turpina ārstēt rīdzinieku uzbrucējs Videls. Viņš ar komandu dosies arī izbraukumā, kurā tiks aizvadītas cīņas pret Sanktpēterburgas SKA un Maskavas "Dinamo", tomēr reālāka iespēja, ka zviedrs varētu atkal spēlēt 31. janvāra mačā savā laukumā pret "Spartak".

Pēdējos mēnešos par Rīgas "Dinamo" pirmo vārtsargu bija kļuvis Timurs Biļalovs, kurš bija spēlējis vairāk, bet ceturtdien pret Minskas "Dinamo" vārtos stājās Kristers Gudļevskis.

"Situācija ar vārtsargiem ir vienkārša - viņi abi stāv ļoti labā līmenī. Mums nav tiesību viņus turēt bez spēļu prakses. Mūsu trumpis ir tas, ka ir divi spēcīgi vārtsargi," skaidroja Ankipāns.

Tikmēr Minskas kluba galvenais treneris Andrejs Sidorenko bija apmierināts ar padoto hokejistu cīņassparu.

"Sākām labi, turklāt pirmajā trešdaļā mums bija labas vārtu gūšanas iespējas. Ja tās būtu izmantojuši, spēles ritējums noteikti būtu citādāks. Savukārt otrajā periodā rīdzinieki mainīja mača gaitu un daudz uzbruka, tomēr izturējām viņu ofensīvu. Beigās tomēr izdevās izraut neizšķirtu, bet zaudējām "bullīšos". Komanda cīnījās līdz galam," izteicās Sidorenko.

Rīgas komanda ar 52 punktiem 52 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ir devītajā vietā, no pirmā astoņnieka atpaliekot tikai par punktu, kamēr Minskas hokejisti ar 34 punktiem 51 mačā ir priekšpēdējie starp 12 šīs konferences vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!