Foto: F64
Rīgas "Dinamo" hokejisti pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā spēlēja ar milzīgu pašatdevi, pēc uzvaras savu spēlētāju sniegumu lielīja rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Aizvadot pirmo maču pēc izlašu pārtraukuma, Rīgas "Dinamo" pirmdien savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja sava bijušā vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Kalniņš šajā spēlē atvairīja 11 no 13 "Dinamo" hokejistu mestajām ripām, bet Timurs Biļalovs mājinieku vārtos neitralizēja 32 no 33 metieniem.

"Spēles sākums izdevās, bet pēc tam jau "Jokerit" pārņēma iniciatīvu. Mūsu aizsardzības zona nebija tik laba, bet lieliska vārtsarga spēle, milzīga pašaizliedzība un bloķēti metieni izšķīra šīs spēles likteni. Esmu pateicīgs komandai par šo attieksmi," pauda Ankipāns.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā Rīgas "Dinamo" piektdien spēkosies ar Minskas "Dinamo", šai cīņai notiekot zem klajas debess uz mazāka laukuma nekā "Arēnā Rīga".

"Uz maziem laukumiem mums iet labāk, tie ir parocīgāki. Tā būs svētku atmosfēra, bet mačam gatavosimies tāpat kā pārējām spēlēm. Spēle nebūs prognozējama, bet tāpat tai gatavosimies cītīgi. Pats galvenais atjaunot spēkus un izvēdināt galvu," teica "Dinamo" stūrmanis.

"Dinamo" komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt pēdējos mēnešos progresējušais uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals.

"Diemžēl spēlē ar Lielbritāniju viņš guva nelielu smadzeņu satricinājumu. Viņam griežas galva, ar to nedrīkst jokot. Neprognozēsim, bet nākamajā treniņā skatīsimies. Ja viņš jutīsies labi, tad spēlēs. Nevaru atklāt, bet diezgan daudz hokejisti šodien spēlēja uz špricēm," teica Ankipāns.

Rīdzinieku vārtsargs Biļalovs pēc smagās uzvaras arī norādīja uz pašatdevi. "Spēle bija ļoti smaga, bet bijām tai noskaņojušies ļoti nopietni. Laukumā bija ļoti labi redzama mūsu pašatdeve. Domāju, līdzjutēji to novērtēja un arī mūs atbalstīja. Pirmajā periodā spēlējām ļoti labi, nedevām pretiniekam nekādas iespējas. Otrajā viņi sāka pārņemt iniciatīvu, bet mēs spējām izturēt. To panācām tikai ar lielu pašatdevi un gribasspēku. Viens otru atbalstījām, aizstāvējām, spēlētāji gūlās ripas ceļā."

"Jā, šodien bija ļoti daudz darba. Ir nogurums, bet tagad atpūtīsimies. Gatavosimies ziemas klasikai. Būs ļoti interesanti, bet mums ir jāpadara darbs," kluba mājaslapā citēts krievu vārtsargs. "Bija cīņa vārtu priekšā. Kāds no viņu spēlētājiem man uzgrūdās virsū. Saprotams, ka šādās situācijās arī sākas asumi. Bet mūsu spēlētāji izdarīja visu godam, Meija un pārējie ierādīja somiem vietu. Tabulā skatāmies, bet mums pašiem savs uzdevums jāizpilda. Tikai uz citiem paļauties šajā čempionāta posmā būtu neprāts. Par katru punktu ir jācīnās līdz spēku izsīkumam."

Arī "Jokerit" galvenais treneris Lauri Marjameki uzteica "Dinamo" hokejistu sniegumu.

"Pirmais periods nebija tika labs, kā gaidījām. Pārējās 40 minūtes mēs dominējām, bet pretinieku vārtsargs bija izcils. Viņi bloķēja metienus un spēlēja pašaizliedzīgi, tāpēc arī uzvarēja," atzina Marjameki.

Rīdzinieki joprojām saglabā labas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram, jo no astotajā esošās "Soči" vienības viņi atpaliek divus punktus, bet līdz regulārā turnīra beigām atlikušas vēl četras spēles. Tiesa, Latvijas klubs pēdējā laikā spēlē diezgan nesekmīgi, jo KHL ietvaros zaudējis četrās no pēdējām sešām cīņām, tomēr neveiksmīgus rezultātus pēdējā laikā demonstrējusi arī galvenā konkurente "Soči", kas gan pirmdien svinēja uzvaru.

"Jokerit" ar 77 punktiem 56 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, kamēr Rīgas "Dinamo" ar 56 punktiem 58 mačos ir devītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!