Foto: F64

Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns ir priecīgs, ka izdevies saglabāt pagājušās sezonas komandas kodolu, viņš pastāstīja intervijā laikrakstam "Diena".

Rīgas "Dinamo" pirmdien Liepājā uzsāka treniņnometni jaunajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonai, kurā piedalīsies 35 spēlētāji.

"Tas mani priecē, tāpat arī ir patīkami, ka no pagājušās sezonas ir izdevies saglabāt komandas kodolu. Pirms izbraukšanas uz Liepāju mums bija gan medicīniskās pārbaudes, gan arī fiziskās kondīcijas pārbaudes treniņš sporta zālē, un varējām pārliecināties, ka spēlētāji godprātīgi ir gatavojušies, lai jau no pirmās dienas treniņnometnē varētu strādāt ar pilnu jaudu. Visi spēlētāji ir labā kondīcijā un gatavi nopietniem treniņiem," "Dienai" atzina Ankipāns.

Šoreiz Rīgas "Dinamo" sastāvā ar pārbaudes laika līgumiem ir tikai trīs spēlētāji - vārtsargs Niklāvs Rauza, aizsargs Kristaps Bazevičs un uzbrucējs Deivids Sarkanis. Savukārt no jauniešu komandas HK "Rīga" pievienojušies Arvils Bergmanis, Ernests Ošenieks, Miks Tumanovs; uzbrucēji – Patriks Zabusovs un Ričards Grīnbergs.

"Tikai spēlējot jaunie hokejisti var izaugt līdz KHL līmenim. Viss būs atkarīgs no pašiem spēlētājiem, lai gan nav ko slēpt, ka HK "Rīga" jaunie aizsargi (Arvils Bergmanis un Ernests Ošenieks) uz nometni ir uzaicināti, domājot par tālāku perspektīvu. KHL tomēr ir pavisam citi ātrumi, vispirms jau daudz ātrāk jāspēj noreaģēt konkrētās situācijās," uzsvēra treneris.

Liepājā komanda jaunajai sezonai, kas sāksies 2. septembrī, gatavosies līdz 26. jūlijam, Liepājas Olimpiskajā centrā trenējoties gan uz ledus, gan svaru zālē, gan sporta zālē, gan arī stadionā, kā arī aizvadīs 2 pārbaudes spēles pret VHL komandām – Almetjevskas "Neftjaņik" un Karagandas "Sariarka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!