Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas "Dinamo" šis ir grūts brīdis, pēc zaudējuma regulārā čempionāta spēlē pret Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard" uzskata vienības galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

"Dinamo" piektdien ar 2:5 (0:2, 0:2, 2:1) piekāpās "Avangard".

"Jāapsveic Omskas vienība ar pelnītu uzvaru. Šis ir grūts brīdis mūsu komandai, jo nevaram veiksmīgi iesākt mačus. Spēlētājiem trūkst ticības saviem spēkiem, taču mums ir nepieciešams atkal demonstrēt tādu spēli kā iepriekš. Turpināsim daudz strādāt, lai to paveiktu," pēc mača preses konferencē sacīja Ankipāns.

Dinamo" ir trīs zaudētu spēļu sērija, kamēr "Avangard" ir viena no šīs sezonas spēcīgākajām komandām KHL, gūstot uzvaras pēdējos astoņos mačos pēc kārtas. Rīgas klubs šosezon KHL čempionātā 13 spēlēs ir izcīnījusi sešas uzvaras, ar 13 punktiem ieņemot sesto vietu Rietumu konferencē, bet "Avangard" 14 dueļos tikusi pie 13 panākumiem, kas Austrumos ļauj ieņemt otro pozīciju.

Hārtlijam šī bija pirmā spēle sezonā pret "Dinamo" vienību.

"Lieliski sākām spēli un svarīgi, ka guvām ātrus vārtus," pauda "Avangard" stūrmanis. "Tādos brīžos komanda iegūst emocionālu pacēlumu. Domāju, ka spēlējām ļoti labi pirmajās 40 minūtēs. Zināju, ka "Dinamo" cīnīsies visu spēli, jo tāda ir latviešu mentalitāte. Viņi ir lieliski cīnītāji un bija skaidrs, ka Rīgas komandas hokejisti cīnīsies līdz pēdējam, neskatoties uz rezultātu. "Dinamo" noslēdzošajā trešdaļā lika mums pieļaut dažas mentālas kļūdas un diemžēl tas rezultējās zaudētos vārtos."

Hārtlijs arī atzina, ka komandai pēc šīs spēles ir jāgūst mācība, jo tas bija viens no sezonas mačiem, kurā "Avangard" nespēlēja līdz galam visas 60 minūtes.

Rīgas vienībai pēc spēles pret "Avangard" svētdien sekos mačs ar līgas pastarīti Novosibirskas "Sibirj", bet izbraukums tiks noslēgts nākamajā otrdienā Kazahstānā pret "Baris" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!