Foto: F64

Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" trešdienas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pret Piemaskavas "Vitjazj" pietrūka koncentrēšanās un spēle tika uztverta pārāk viegli, pēc zaudējuma atzina rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" trešdien savā laukumā ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) zaudēja Maskavas apgabala "Vitjazj", kas ir viena no rīdzinieku tiešajām konkurentēm cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

"Kustējāmies labāk, bet koncentrēšanās nebija īstajā vietā. Pārāk viegli uztvērām spēli un lēmumi bija pārāk vienkārši. Nebija spēles uz pretinieku vārtiem un spēlējām pārāk individuāli. Trešajā periodā jau bija pārāk vēlu savākties," pēc mača neapmierināts bija Ankipāns.

Jau vairākos mačos nav piedalījies Rīgas kluba aizsargs Marks Entonijs Zaneti. Ankipāns norādīja, ka viņš vienkārši netiekot sastāvā.

"Mums ir astoņi aizsargi, un Zaneti pagaidām no viņiem ir astotais," uzsvēra rīdzinieku treneris, kura vadītajai komandai šajā mačā nācās iztikt arī bez uzbrukuma līdera Līnusa Videla, kuru piemeklējušas veselības problēmas. "Cerējām, ka Videls varēs spēlēt jau šajā mačā. Viņš devās ātrāk prom jau no Kazaņas. Šodien treniņā viņš juta diskomfortu, tāpēc nespēlēja."

Savukārt "Vitjazj" galvenais treneris Valērijs Belovs uzteica savus padotos.

"Pretiniekiem bija veiksmīgs izbraukums, bet mums – neveiksmīga mājas spēļu sērija, nebija citu variantu kā šeit nospēlēt labi. Izdevās savākties uzbrukumā un arī labi nospēlēt mazākumā. Svarīga uzvara un psiholoģiski nozīmīgi punkti," apmierināts bija Belovs.

Rīdzinieki Rietumu konferences kopvērtējumā ar 28 punktiem 28 mačos ieņem septīto vietu, kamēr "Vitjazj" 30 spēlēs izcīnījusi 26 punktus, kas tai ļauj atrasties astotajā pozīcijā.

Pēc trešdienas mača ar "Vitjaz" komandu Rīgas "Dinamo" piektdien uzņems Boba Hārtlija trenēto Omskas "Avangard", bet pēc tam jau to gaida divas "mājas spēles" Šveices pilsētā Cīrihē - pirmdien pret Sanktpēterburgas SKA un trešdien pret Maskavas CSKA. Šie mači notiks "KHL World Games" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!