Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" uz sezonas pirmo izbraukuma spēļu sēriju trešdien dosies 25 spēlētāju sastāvā, bet mājās palikuši pieredzējušie Rodrigo Laviņš un Ģirts Ankipāns.

Abi pieredzējušie hokejisti maz spēlēja "Dinamo" pārbaudes spēlēs, izlaida pēdējos mačus "Latvijas dzelzceļa" kausa izcīņā un tagad nav iekļauti sastāvā dalībai pirmajos mačos.

Vēl kopā ar komandu nav devies Juris Upītis, kurš kopā ar HK "Rīga" aizvada Krievijas Jauniešu hokeja līgas (MHL) spēles viesos.

Rīgas "Dinamo" uz savu pirmo izbraukuma spēļu sēriju dosies trešdienas pēcpusdienā, ar līgumreisu izlidojot uz Prāgu. KHL jaunās sezonas pirmajā mačā ceturtdien Rīgas "Dinamo" Prāgā tiksies ar "Lev", tad 8.septembrī Bratislavā spēlēs pret "Slovan" un 10.septembrī Maskavā pret CSKA, kura rindās ir Jānis Sprukts.

Kā jau iepriekš norādīja "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio, izbraukumā līdzi dosies arī no savainojuma atlabstošais Raitis Ivanāns, kurš varētu piedalīties kādā no pirmajiem trīs mačiem. Tāpat sastāvā ir Ainārs Podziņš, kurš tiks pieteikts spēlēm kā rezerves uzbrucējs, jo viņš ir dzimis 1992.gadā. KHL nolikums paredz, ka spēlei vienu šajā gadā vai vēlāk dzimušu hokejistu var pieteikt kā papildu spēlētāju.

Pēc trīs izbraukuma spēlēm "Dinamo" atgriezīsies Latvijā un nākamās trīs spēles aizvadīs savā laukumā – 13.septembrī pret Artūru Kuldu un Novosibirskas "Sibirj", 15.septembrī pret Novokuzņeckas "Metallurg" un 17.septembrī pret Habarovskas "Amur".

Rīgas "Dinamo" sastāvs pirmajā izbraukuma spēļu sērijā:

Vārtsargi - Māris Jučers; Mikaēls Telkvists
Aizsargi - Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Metjū Karls, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis un Mārtiņš Porejs;
UzbrucējiMārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Robs Šremps, Aleksandrs Žirū, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Elvijs Biezais, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Raitis Ivanāns, Ainārs Podziņš un Miks Lipsbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!