Foto: F64

Spēle nevienādos sastāvos bija izšķirīgā Rīgas "Dinamo" duelī ar Magņitogorskas "Metallurg" vienību, jo pretinieku meistarīgākie spēlētāji vairākumā bija pārāki pār mājiniekiem, bet mača atzina Latvijas kluba galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien savā laukumā zaudēja iepriekšējās sezonas vicečempionei "Metallurg" ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:0, 0:3).

Visi vārti šajā mačā tika gūti nevienādos sastāvos, reizi viesiem izceļoties mazākumā un divas reizes izmantojot skaitlisko pārsvaru.

"Par spēli piecatā pret pieciem neko sliktu nevaru teikt, bet vairākumā viņu meistarīgie spēlētāji izrādījās stiprāki. Tas izšķīra spēles likteni," pēc mača preses konferencē atzina Ankipāns.

Šī mača beigas neveiksmīgas bija rīdzinieku aizsargam Ansi Salmelam, jo tieši pēc viņa kļūdas vairākumā pretinieki atklāja rezultātu. Savukārt mača beigu daļā somu aizsargs pēc sadursmes guva traumu un pirms laika devās uz ģērbtuvi.

"Rīt par Salmelas veselības stāvokli būs zināms kas vairāk, bet neizskatās labi. Ceru, ka kļūdos, cerība mirst pēdējā," norādīja Ankipāns.

Rīdzinieki neizmantoja iespēju pirmo reizi šajā sezonā izcīnīt trīs uzvaras pēc kārtas, jo mājiniekiem ceturtdien pārtrūka divu panākumu sērija.

Tikmēr Magņitogorskas "Metallurg" galvenais treneris Viktors Kozlovs uzsvēra, ka pretinieks visu spēli bija agresīvs.

"Gribu uzteikt mūsu vārtsarga [Vasilija Košečkina] spēli. Arī mūsu spēle vairākumā un mazākumā bija teicama. Mums pietrūkst Sergeja Mozjakina. Viņš ir mūsu līderis, tāpēc cerams, ka ātri izveseļosies," sacīja viesu treneris.

Mozjakins iepriekšējā mačā guva traumu, tāpēc Rīgā nespēlēja.

Jau vēstīts, ka spēles laikā tika paziņots par uzbrucēja Laura Dārziņa vienošanos par jaunu līgumu. Dārziņš ir atlabis no smagas ceļgala traumas, kuru guva maijā izlases rindās, bet tagad ir gatavs atgriezties laukumā, noslēdzot līgumu līdz šīs sezonas beigām.

Rīgas "Dinamo" komanda tikusi pie punktiem septiņās no pēdējām deviņām spēlēm. Šajā laikā vienīgie zaudējumi pamatlaikā piedzīvoti pret iepriekšējās sezonas Gagarina kausa finālistiem Sanktpēterburgas SKA un Magņitogorskas "Metallurg".

Latvijas komanda ar 20 punktiem 31 spēlē ieņem pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpalikdama 11 punktus.

Tikmēr Magņitogorskas "Metallurg" ar 48 punktiem 31 spēlē ir vien sestajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Nākamajā spēlē Rīgas "Dinamo" svētdien uzņems Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet otrdien spēkosies ar Čeļabinskas "Traktor", bet pēc tam sekos četru izbraukuma spēļu sērija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!