Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargs Maksims Tretjaks veiksmīgi konkurē ar komandas pārējiem vārtsargiem Kristeru Gudļevski un Timuru Biļalovu, līgas preses dienestam stāstīja galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" Ņižņijnovgorodā aizvada pārbaudes turnīru – Gubernatora kausa izcīņa, kurā pirmdien ar rezultātu 4:2 pārspēja Minskas "Dinamo". Šajā mačā Tretjaks, kurš ir leģendārā padomju vārtsarga Vladislava Tretjaka mazdēls, atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem. Viņš Rīgas komandai pievienojies uz pārbaudes laiku.

"Veiksmīgā Tretjaka spēle man nebija pārsteigums. Viņš jau mēnesi ar mums veiksmīgi strādā un sastāda labu konkurenci pārējiem vārtsargiem," teica Ankipāns.

"Starpsezonā mēs daudz strādājām, lai uzlabotu savu fizisko gatavību un savu sniegumu. Mēs jau pirmajā spēlē pret Maskavas "Dinamo" nospēlējām labi, bet nedaudz pietrūka," turpināja treneris.

Pats Tretjaks bija apmierināts ar savu sniegumu debijā savas jaunās komandas sastāvā: "Bija satraukums, taču centos to pārvarēt. Vajadzēja mierīgi ieiet spēlē un atvairīt metienus. Paldies komandas biedriem, jo man šī uzvara ir īpaša. Šeit spēlē lieliski puiši, šeit ir lielisks treneru korpuss, un mēs sarunājamies trīs valodās – latviešu, krievu un angļu."

Otrdien Rīgas "Dinamo" aizvadīs Gubernatora kausa spēli pret turnīra mājinieci "Torpedo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!