Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Apvienotā hokeja kluba Maskavas "Dinamo", kas izveidosies no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem Maskavas "Dinamo" un Balašihas MVD, vadība cer, ka to turpinās trenēt līdzšinējais MVD vienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Šosezon Znaroks un viņa palīgs Harijs Vītoliņš, kuri kopā strādā arī Latvijas izlasē, sagādāja lielāko pārsteigumu līgā, kopā ar pirms sezonas nenovērto MVD vienību iekļūstot Gagarina kausa finālsērijā, kurā tikai ar rezultātu 3-4 piekāpās Kazaņas "Ak Bars" vienībai.

"Komandas kodols paliks no MVD vienības, tomēr šobrīd par neko sīkāk runāt vēl nevaram," izteicās līdzšinējais MVD un jaunais apvienotās komandas prezidents Mihails Tjurkins. "Tāpat ir arī ar galveno treneri un viņa palīgiem. Piedāvājumu esam izteikuši, un ceru, ka tas tiks pieņemts."

Tikmēr no Maskavas "Dinamo" komandas prezidenta amata piektdien oficiāli atkāpies Mihails Golovkovs.

Plānots, ka vienība "Petrovskij Park" rekonstrukcijas ietvaros pie futbola stadiona uzcels arī hokeja halli, kurā būs vietas aptuveni 12 tūkstošiem cilvēku. Paredzams, ka šī halle varētu tikt pabeigta trīs gadu laikā.

Līdz tam vienība pēc vienošanās ar Maskavas mēru Juriju Lužkovu šosezon 25 spēles aizvadīs "Megasport" hallē Hodinkas rajonā, bet pārējie mači varētu risināties Balašihā, kas ir Maskavas priekšpilsēta.

Jau martā radās bažas par "Dinamo" turpmāko likteni saistībā ar finansiālajām problēmām un komandas ģenerālsponsora "Arch Energy" paziņojuma par sadarbības pārtraukšanu.

Kā zināms, MVD šogad negaidīti iekļuva KHL Gagarina kausa izcīņas finālā, kur tikai ar 3-4 spēļu sērijā atzina līgas divkārtējo čempionu Kazaņas "Ak Bars" pārākumu.

Savukārt Maskavas "Dinamo" KHL regulārajā čempionātā ieņēma trešo vietu Rietumu konferencē, bet Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 1-3 piekāpās Maskavas "Spartak" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!