Foto: RIA Novosti/Scanpix

Neierasti agri sākas astotā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezona, kur pirmajā mačā pirmdien tiekas turnīra grandi – pagājušā gada čempionvienība Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA.

KHL sezonas pirmā spēle risināsies Sanktpēterburgā, un tās sākums būs plkst.18:30.

KHL jaunajā sezonā piedalīsies 28 komandas, kuru starpā ir arī Latvijas klubs Rīgas "Dinamo". Lai arī starpsezonā bija daudz neskaidrību par Rīgas kluba pastāvēšanu, tomēr vadībai izdevās atrast sponsoru un iegūt finansējumu.

Rīgas "Dinamo" savu pirmo spēli aizvadīs otrdien, savā laukumā spēkojoties ar Kazaņas "Ak Bars".

Vēl no latviešiem KHL nākamajā sezonā būs redzami Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš, kuri pārstāv Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" komandu. Tāpat Oskars Bārtulis karjeru turpinās Vladivostokas "Admiral" rindās, kamēr Edgars Masaļskis spēlēs Toljati "Lada" rindās, kur viens no treneriem ir Artis Ābols. Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns trenēs Ņižņijnovgorodas "Torpedo",

Jau ierasts, ka pirms katras KHL sezonas arī citām komandām ir finansiālas problēmas, un arī šoreiz nebija izņēmums. Tomēr lielākais skandāls starpsezonā KHL bija leģionāru jautājums – vai baltkrievi un kazahi būtu pieskaitāmi pie leģionāriem. Krievijas Sporta ministrija izdeva pavēli, kas paredz leģionāra statusu arī Baltkrievijas, Kazahstānas, Kirgizstānas un Armēnijas hokejistiem, tomēr KHL prezidents Dmitrijs Černišenko paziņoja, ka šo valstu hokejisti tomēr netiks uzskatīti par ārzemniekiem.

KHL gaidāmajā sezonā 28 komandas uz pusēm sadalītas divās konferencēs. Rīgas "Dinamo" spēlēs Rietumu konferencē kopā ar CSKA, SKA, "Soči", "Torpedo", Maskavas "Spartak", Bratislavas "Slovan", Čerepovecas "Severstaļ", Zagrebas "Medveščak", Jaroslavļas "Lokomotiv", Helsinku "Jokerit", Maskavas "Dinamo", Minskas "Dinamo" un Podoļskas "Vitjazj".

KHL regulārais čempionāts risināsies līdz 18.februārim, bet pēc tam sāksies Gagarina kausa izcīņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!