Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo" nākamajā sezonā atkal spēlēs uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, laikrakstam "Diena" atklājis kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Starp abām pusēm panākta principiāla vienošanās.

"Ņiživijs būs "Dinamo"," laikrakstam izteicies Sējējs.

Ņiživijs janvārī no Rīgas kluba pārgāja uz citu KHL vienību Prāgas "Lev", tomēr pēc tam vēl kādu laiku nevarēja spēlēt traumas dēļ. Regulārajā čempionātā un Gagarina kausā veterāns laukumā izgāja desmit mačos, izceļoties ar vieniem vārtiem.

Iepriekš 36 gadus vecais uzbrucējs visas KHL sezonas bija aizvadījis "Dinamo" komandā, gūstot arī atjaunotā kluba pirmos vārtus šajā čempionātā.

Kā zināms, "Dinamo" komanda cer sastāvā atgriezt arī uzbrucēju Lauri Dārziņu. Pēc sarunas ar Dārziņa pašreizējās komandas Kazaņas "Ak Bars" menedžeri Sējējs uzzinājis, ka Krievijas klubs latvieti, visticamāk, nepaturēs sastāvā. Tomēr svarīgs būs 17.jūnijs, kad notiks tā sauktais redrafts, kurā jaunais KHL klubs no Vladivostokas varēs no citām Krievijas vienībām izvēlēties pa vienam neaizsargātajam spēlētājam. Pastāv iespēja, ka Dārziņš varētu nokļūt Krievijas tālajā austrumu galā.

Tāpat komanda pašlaik ir izvēlējusies vārtsarga pozīcijā tajā turēt zviedru Mīkaelu Telkvistu un Kristeru Gudļevski, bet bez līguma esošo Edgaru Masaļski piesaistīt pašlaik netiek plānots. Pats Gudļevskis gan izteicis vēlmi izmēģināt spēkus Ziemeļamerikā, tomēr tur viņam pašlaik nav konkrēta varianta, tāpēc daudz ticamāka ir līguma pārslēgšana ar vārtsargam izdevīgākiem nosacījumiem.

Citviet divvirzienu līgums ir piedāvāts pieredzējušajam aizsargam Rodrigo Laviņam ar nosacījumu, ka viņš būs tuvākais komandas rezervists. Tāpat patlaban tiek domāts, vai komandā paturēt uzbrucēju Raiti Ivanānu, kuram gan spēkā ir līgums uz vēl vienu sezonu.

Pašlaik jau ir zināms komandas aizsargu vadošais sešinieks - Sandis Ozoliņš, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, kanādietis Mets Robinsons, Arvīds Reķis un Kristaps Sotnieks.

Rīgas "Dinamo" fārmkluba līmenī vairs nebūs sadarbības ar "Liepājas metalurga" komandu, taču iespējas izīrēt spēlētājus būs uz diviem Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - klubiem, kā arī, iespējams, uz Čehijas augstākās līgas vienību Kladno "Rytiri" un kādu Zviedrijas otrās spēcīgākās - "Allsvenskan" - līgas komandu.

Latvijas klubā darbu neturpinās somu vārtsargu treneris Mika Tarvainens, bet palīgu komandu galvenajam trenerim Artim Ābolam ļauts izvēlēties pašam.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!