Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" hokeja kluba prezidents Juris Savickis portālam "Delfi" izteicies, ka arī nākamais komandas galvenais treneris, visticamāk, būs ārzemnieks, un kluba vadībai esot jau noskatīti trīs kandidāti.

"Mums ir trīs kandidāti uz galvenā trenera amatu, bet ir jātiek skaidrībā ar potenciālā jaunā trenera mentalitāti un darba metodiku," saka Savickis. "Treneris nebūs no Latvijas. Pagaidām izskatās, ka vietējiem vēl ir jāpastrādā par otrajiem treneriem vai asistentiem."

Atgādinām, ka Jūliusa Šuplera asistenti Rīgas "Dinamo" bija Artis Ābols un Viktors Ignatjevs.


"Situāciju ar jaunu galveno treneri jārisina pēc iespējas ātrāk, jo treneris – tas ir galvenais cilvēks komandā," uzsver kluba prezidents. "Pārrunas ar kandidātiem pagaidām nav notikušas, jo tikai šodien atvadījāmies no Jūliusa Šuplera".

Jau ziņojām, ka otrdien Rīgas "Dinamo" informēja, ka Šuplers neturpinās sadarbību ar klubu.

"Ar Šupelru paspiedām viens otram roku un novēlējām veiksmi," par tikšanos ar treneri otrdien no rīta teica Savickis. "Viņš man pastāstīja, ka līgums ar CSKA ir tuvu noslēgšanai."

Kluba prezidents norāda, ka finansiālais aspekts neesot bijis izšķirošais trenera lēmumam. "Saproti, Juri, tāds izaicinājums man var būt vairs tikai reizi mūžā un būtu nepareizi, ka es to neizmantotu," Savickis citē Šupleru.

Otrdien presē parādījās informācija, ka "Dinamo" Šupleram esot piedāvājuši par trešdaļu mazāku atalgojumu nekā šosezon.

Jūliuss Šuplers kļuva par pirmo atjaunotā Rīgas "Dinamo" treneri 2008. gadā, un visās trijās aizvadītajās KHL sezonās komandu viņa vadībā ir iekļuvusi "play-off", bet pēdējās divās sezonās arī pārvarēja "play-off" pirmo kārtu. Pavisam KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" Jūliusa Šuplera vadībā 166 spēlēs ir izcīnījusi 83 uzvaras un piedzīvojusi 83 zaudējumus, bet KHL izslēgšanas mačos 23 spēlēs ir deviņas uzvaras un piedzīvojusi 14 zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!