Foto: AFP/Scanpix
Zviedru biatlonists Deivids Ekholms un Nacionālās hokeja ligas (NHL) kluba Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējs Patriks Eliašs trešdien Jaroslavļā notikušās traģiskās aviokatastrofas izteikušies, ka Krievijā lidmašīnas nav sevišķi drošas.

Ekholms savas karjeras laikā vairākkārt lidojis ar Krievijas lidmašīnām un notikušais viņu nav izbrīnījis. "Ņemot vērā manu pieredzi, lidojot ar Krievijas aviolīnijām, neesmu pārsteigts, ka notikusi tāda traģēdija. Kaut kam tādam agri vai vēlu bija jānotiek," internetā sava blogā izteicies sportists.

Tikmēr Eliašs, kurš 2004./2005.gada sezonā spēlēja Krievijas komandā Magņitagorskas "Metallurg", norādījis uz nepieciešamību Krievijā nopietnāk pārbaudīt lidmašīnas.

"Domāju, ka traģiskie notikumi liks varas iestādēm nopietnāk pieiet lidmašīnu pārbaudēm. Kad spēlēju Krievijā, redzēju, ka lidmašīnas ir ļoti vecas," viedokli pauda Eliašs, kurš Jaroslavļas traģēdijā zaudēja savu tuvu draugu Karelu Rahuneku.

Kā zināms, trešdienas avārijā Jaroslavļā bojā gāja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv". Lidmašīnā atradās arī viens no visu laiku labākajiem Latvijas izlases aizsargiem Kārlis Skrastiņš.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!