Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Hokeja kluba "Dinamo Rīga" īpašnieka, akciju sabiedrības "Dinamo Rīga" zaudējumi pērn bija 712 912 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

2012.gadā uzņēmums strādāja ar peļņu 48 208 eiro apmērā.

Par 18% pērn sarucis "Dinamo Rīga" apgrozījums - no 13,31 miljona eiro 2012.gadā līdz 10,9 miljoniem eiro 2013.gadā.

Zaudējumi radušies, jo pērn samazinājies sniegtās reklāmas apjoms, teikts vadības ziņojumā.

AS "Dinamo Rīga" pamatdarbība ir saistīta ar profesionālas hokeja komandas uzturēšanu. Pārskata gada laikā turpināta hokeja komandas "Dinamo Rīga" dalība Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta 2012./2013.gada sezonā.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn turpinātas aktivitātes reklāmas jomā sadarbībā ar "Dinamo Rīga" zīmola pārtikas un rūpniecības preču un produktu ražotājiem. Galvenos saimnieciskos ieņēmumus veido reklāmas pakalpojumu sniegšana, abonementu un biļešu tirdzniecība.

Būtiskākās izmaksas veido atlīdzība hokeja spēlētājiem, komandu treneru atalgojums, maksa par ledus arēnu pakalpojumiem treniņu un spēļu laikā, kā arī piedalīšanās izbraukuma spēlēs.

AS "Dinamo Rīga" ilgtermiņa mērķi ir turpināt dalību KHL, kā arī turpināt dalību Jaunatnes hokeja līgā. Tāpat kā nemainīgi mērķi paliek uzņēmuma centieni palielināt ieņēmumus no reklāmas pakalpojumiem, abonementu un biļešu tirdzniecības, kā arī paplašināt produktu klāstu un palielināt ieņēmumus no preču zīmes izmantošanas.

AS "Dinamo Rīga" dibināta 2008.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 916 522 eiro. "Dinamo Rīga" lielākais akcionārs ir "Itera International Energy LLC". Starp akcionāriem ir arī Juris Savickis, Guntis Ulmanis, Guntis Rāvis, Aigars Kalvītis, Aldis Pauniņš un Krists Freibergs.

Kā zināms, šajā starpsezonā Rīgas "Dinamo" piemeklēja problēmas ar budžeta veidošanu. "Dinamo" vadība "drīzu" jaunu sponsorēšanas līgumu noslēgšanu sola jau kopš jūnija beigām, bet tas joprojām nav paveikts, bet līdz sezonas sākumam atlicis mazāk nekā mēnesis.

AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis iepriekš teicis, ka sezonai nepieciešami 12 miljoni eiro. Tāpat Savickis paudis pārliecību, ka klubu nākotnē varētu uzturēt valsts, ja vien tiktu pieņemts tāds politisks lēmums. Viņš neizslēdz iespēju, ka kaut kad nākotnē "Dinamo" varētu pārtraukt savu dalību KHL, jo šajos sešos gados klubā ir ieguldīti aptuveni 70 miljoni eiro, un nākotnes perspektīvā līdzīgs turpinājums nav pašsaprotams.

Pašlaik "Dinamo" ir spēkā esoši līgumi vien ar 14 spēlētājiem, kuru vidū ir arī dopinga lietošanā diskvalificētais Vitālijs Pavlovs. Paredzams, ka pārējie līgumi ar spēlētājiem oficiāli tiks noslēgti pēc tam, kad "Dinamo" atrisinās problēmas ar jaunu sponsorēšanas līgumu nodrošināšanu.

Kā zināms, finansiālu problēmu dēļ šajā sezonā KHL nespēlēs Maskavas klubs "Spartak" un aizvadītās sezonas Gagarina kausa izcīņas finālisti, Prāgas "Lev".

Jauno sezonu Rīgas "Dinamo" sāks 6.septembrī, savā laukumā uzņemot Minskas "Dinamo" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!