Foto: AFP/Scanpix

Uz sestdien paredzēto atvadu ceremoniju Jaroslavļā, kurā tiks godināta bojāgājusī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, vairākas KHL vienības ieradīsies pilnā sastāvā.

Šādus lēmumus komandu kopējās sapulcēs pieņēmusi Maskavas "Spartak" vienība un Maskavas "Dinamo", kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Noprotams, ka pilnā sastāvā ceremoniju apmeklēs arī Maskavas CSKA komanda, kuru trenē bijušais Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Tāpat par vienību pilna sastāva deleģēšanu uz Jaroslavļu paziņojušas arī Čehovas "Vitjaz" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandas.

Piemiņas pasākumu apmeklēs arī visa Kazaņas "Ak Bars" komanda, kurā spēlē latvietis Lauris Dārziņš.

Komandas pēc tam no Jaroslavļas plāno doties uz gaidāmo sezonas pirmo spēļu norises vietām.

Zināms, ka Rīgas "Dinamo" ceremonijā pārstāvēs uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un valdes loceklis Zigmārs Priede.

Jau vēstīts, ka Jaroslavļā, sākot ar piektdienu, izsludinātas trīs dienas ilgas sēras.

Sestdien Jaroslavļā norisināsies arī vietējo hokejistu bēres.

Jau vēstīts, ka trešdien neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa "Lokomotiv" komanda, kurā spēlēja arī viens no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Kārlis Skrastiņš.

Lidmašīnā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā, tostarp arī Skrastiņš.

Aviokatastrofā izdzīvoja Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs un lidmašīnas borta inženieris Aleksandrs Sizovs, kuri pašlaik atrodas mediķu aprūpē.

KHL jaunās sezonas sākums atlikts līdz pirmdienai.

Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda ir divkārtēja KHL Gagarina kausa fināliste. Tai starpsezonā pievienojās arī Skrastiņš, kurš pirms tam kopš 1998.gada spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL).



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!