Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Omskas "Avangard" piesaistījis čehu uzbrucēju Vladimiru Sobotku, kurš aizvadījis vairāk kā 400 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Kā pavēstījis Omskas klubs, ar 27 gadus veco hokejistu noslēgts līgums uz trim sezonām, bet Čehijas mediji apgalvo, ka viņš sezonā saņems četrus miljonus dolāru (2,9 miljonus eiro) lielu algu.

Pēc katras no līgumā paredzētajām sezonām čehs būs tiesīgs to lauzt, ja saņems piedāvājumu atgriezties NHL.

Sobotka NHL spēlējis Bostonas "Bruins" un Sentluisas "Blues" komandu rindās, 421 mačā gūstot 38 vārtus un veicot 97 rezultatīvas piespēles. Pagājušajā sezonā viņš "Blues" komandā izcēlās ar vienu no visas līgas labākajiem uzvarēto iemetienu procenta rādītājiem.
Šīgada pasaules čempionātā uzbrucējs Čehijas izlases rindās deviņās spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un četrām piespēlēm. Viņam tas bija pirmais pasaules čempionāts karjerā.

Pagājušajā sezonā ambiciozajai "Avangard" vienībai nācās piedalīties vājāko komandu turnīrā Cerības kausā, kurā tā kļuva par uzvarētāju.
Savukārt cits pagājušās sezonas Cerības kausa dalībnieks Hantimansijskas "Jugra" papildinājis sastāvu ar labi zināmo čehu uzbrucēju Lukāšu Kašparu, kurš parakstījis viena gada līgumu.

Pašlaik 28 gadus vecais hokejists divas sezonas pavadīja Kazahstānas klubā Astanas "Baris", bet 2012./13.gada sezonā viņš tika aizmainīts uz Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", kas nākamajā sezonā valstī valdošās situācijas dēļ KHL čempionātā nepiedalīsies.

Kopumā 212 KHL spēlēs Kašpars guvis 67 vārtus un veicis 78 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!