Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas "Avangard" hokejistam Nikolajam Lemtjugovam pēc neveiksmīgas sadursmes spēles laikā izoperēta liesa, bet pats hokejists ir apņēmības pilns turpināt sportista karjeru, vēsta Krievijas masu mediji.

Otrdien notikušajā spēlē pret Astanas "Baris" jau pirmajā periodā sadursmē pie apmales saņēma sitienu vēdera rajonā. Hokejists spēles gaitā tika nogādāts slimnīcā, viņam steidzami izoperēta plīsusī liesa, bet pēc tam viņš ievietots reanimācijas nodaļā.

Kā vēlāk skaidroja "Avangard" prezidents Vladimirs Šalajevs, operācija bijusi veiksmīga un hokejista dzīvībai briesmas nedraudot. Pusotru dienu pēc notikušā uzbrucējs nācis pie samaņas, tomēr ārsti hokejistu uz kādu laiku atstās reanimācijas nodaļā.

"Nikolajs ir pie samaņas, stāvoklis ir stabils, bet vēl pa ātru viņu izrakstīt no reanimācijas. Viņam ir tāds raksturs, ka jau rīt gatavs doties laukumā. Protams, ka viņš centīsies atgriezties hokejā un nedomā par karjeras beigšanu. Tomēr tagad primārā ir veselība un atbilstošs atveseļošanās process," skaidro "Avangard" ārsts Dmitrijs Batušenko.

Mediķi prognozē, ka pēc diviem mēnešiem hokejists varētu domāt par sportošanas atsākšanu, tomēr tas būs atkarīgs, cik veiksmīgi ritēs atveseļošanās.

31 gadu vecais hokejists kopš 2014./2015. gada sezonas vidus pārstāv "Avangard" komandu. Šajā sezonā viņš 11 spēlēs izdarījis trīs rezultatīvas piespēles, bet pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā un Gagarina kausā kopā 64 spēlēs izcēlās ar 22 "goliem" un 18 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!