Foto: Sputnik/Scanpix

Omskas "Avangard" komanda piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla piektajā cīņā uzvarēja Kazaņas "Ak Bars", samazinot rezultātu sērijā.

"Avangard" savās mājās svinēja panākumu ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1), taču sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām ar 3-2 joprojām vadībā ir "Ak Bars".

Omskas klubs pirmajos divos periodos pēc Nikolaja Ļemtjugova un Antona Burdasova metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, bet trešā perioda sākumā Iļja Zubovs vairākumā pārsvaru trīskāršoja.

Pēc tam "Ak Bars" vienus vārtus atspēlēja, izceļoties čeham Jirži Sekāčam, tomēr 51.minūtē Burdasovs guva savus otros vārtus mačā. Tūdaļ "Avangard" gan nokļuva nepatīkamā situācijā, jo 5+20 minūšu noraidījumu līdz spēles beigām nopelnīja Aleksandrs Perežogins, bet divas minūtes dabūja Ļemtjugovs. Tomēr mājinieki izturēja gan mazākumu trijatā, gan nākamās trīs minūtes spēlējot četratā, beigās nosargājot uzvaru.

Sērijas sestā spēle līdz ar to svētdien notiks Kazaņā.

Jau ziņots, ka Austrumu konferences finālu kā pirmā trešdien sasniedza pagājušā gada Gagarina kausa ieguvēja Magņitogorskas "Metallurg", kas sērijā ar 4-0 uzvarēja Astanas "Baris" no Kazahstānas.

Magņitogorskas "Metallurg" 2014. un 2016.gadā izcīnīja Gagarina kausu, bet KHL deviņu gadu pastāvēšanas vēsturē izslēgšanas spēļu pusfinālu sasniegusi ceturto reizi. Pērn "Metallurg" finālā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA hokejistus.

Tikmēr Rietumu konferences finālā jau tikusi Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas ar 4-1 uzvarēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Dinamo", kamēr Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, ar 3-2 ir vadībā pret Maskavas CSKA.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!