Foto: F64

Omskas "Avangard" un Novosibirskas "Sibirj" komandas ceturtdien panāca izlīdzinājumus savās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sērijās.

Sērijas otrajā mačā "Avangard" ceturtdien ar 5:4 (1:1, 4:3, 0:0) pārspēja Ufas "Salavat Julajev", tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-1.

Pirmajā spēles pusē starp abām komandām aizritēja līdzvērtīga cīņa, jo spēles vidū rezultāts bija neizšķirts 2:2. Tomēr pēc tam dažu minūšu laikā "Avangard" izvirzījās vadībā ar 4:2, kad pa vārtiem guva Iļja Zubovs un Artūrs Lauta. Lai gan otrās trešdaļas pēdējo piecu minūšu laikā abas vienības guva vēl trīs vārtus, "Salavat Julajev" atspēlēties tā arī neizdevās.

Pa diviem vārtiem šajā mačā guva Aleksandrs Perežogins ("Avangard") un Tēmu Hartikainens ("Salavat Julajev").

Šīs sērijas trešais mačs sestdien notiks Ufā.

Savukārt otrā Austrumu konferences pusfināla sērijas mačā "Sibirj" izbraukumā ar 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) pieveica Magņitogorskas "Metallurg" un arī panāca izlīdzinājumu sērijā 1-1.

Pirmo divu trešdaļu laikā pagājušās sezonas konferences fināliste "Sibirj" bija ieguvusi 3:0 pārsvaru, ko "Metallurg" tā arī nespēja atspēlēt, lai gan 44.minūtē Daniss Zaripovs guva goda vārtus.

Arī šīs sērijas trešais mačs notiks sestdien, abām komandām spēkojoties Novosibirskā.

Zīmīgi, ka arī Rietumu konferencē pēc pirmajām divām spēlēm sērijās rezultāti ir neizšķirti 1-1. Tajās savā starpā cīnās latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Topedo", ko trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, un regulārā čempionāta uzvarētāji Maskavas CSKA, kā arī Maskavas "Dinamo" un Sanktpēterburgas SKA, kas ir pašreizējie Gagarina kausa ieguvēji.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!