Foto: PantherMedia/Scanpix
Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jekaterinburgas "Avtomobilist" vecāko treneri ceturtdien apstiprināts Andrejs Martjemjanovs.

Jau piektdien "Avtomobilist" kārtējā regulārā čempionāta mačā izbraukumā spēkosies ar Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Oficiāli viņš būs komandas galvenā trenera Iļjas Bjakina palīgs.

Martjemjanovs amatā nomainīs Sergeju Gomoļako, kurš pārgājis strādāt uz citu KHL komandu Magņitogorskas "Metallurg".

48 gadus vecais Martjemjanovs, kurš savas karjeras laikā spēlējis arī PSRS izlases sastāvā, ir labi pazīstams Jekaterinburgas līdzjutējiem, jo tieši tur viņš sācis nodarboties ar hokeju. Tāpat Martjemjanovs 2008./2009.gada sezonā trenēja "Avtomobilist" komandu, bet toreiz tā vēl nespēlēja KHL

Līdz šim Martjemjanovs bija Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandas Tjumeņas "Rubin" galvenā trenera Mishata Fahrutdinova palīgs.

"Skatos gandrīz visus "Avtomobilist" komandas mačus un redzu, ka nepieciešama sastāva un treneru korpusa pastiprināšana," Jekaterinburgas komandas oficiālajā mājaslapā internetā citēts Sverdlovskas apgabala gubernators Aleksandrs Mišarins. "Esmu pārliecināts, ka Martjemjanova nozīmēšana būs laba palīdzība vienības galvenajam trenerim Bjakinam."

Tāpat gubernators izvirzījis komandai uzdevumu atlikušajos sešos oktobra mačos savākt vismaz desmit punktus.

Pašlaik "Avtomobilist" komanda ar deviņiem punktiem 11 cīņās atrodas pēdējā, 12.pozīcijā KHL Austrumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!