Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) hokejisti saņem pārāk lielas algas, kas neatbilst viņu meistarības līmenim, intervijā portālam “hotice.ru” izteicās Latvijas hokeja leģenda Helmuts Balderis.

“Tagad hokejisti trenējas un spēlē tikai astoņu līdz desmit mēnešus. Tā ir katastrofa!” teica Balderis. “Iepriekš par šo esmu domājis un tagad varu noformulēt šo problēmu – KHL spēlētāju meistarība neatbilst viņu samaksai.”

Latvijas hokeja leģenda uzsvēra, kad viņš spēlēja, tad situācija bija pretēja.

“Toreiz mēs smagi strādājām visu gadu un sasniedzām labus rezultātus. Tagad vajadzētu izveidot KHL Krievijas hokejistu izlasi un viņiem vajadzētu spēlēt pret NHL Ziemeļamerikas zvaigznēm. Ļoti gribētu redzēt to maču,” viņš turpināja. “Pirms 30 gadiem padomju hokejisti šādā mačā uzvarēja, bet tagad KHL es neredzu pat piecus spēlētājus, kas varētu spēlēt šādā līmenī.”

Vēl Balderis stāstīja, ka Rīgas “Dinamo” spēles “Arēnā Rīga” neapmeklē, jo viņaprāt viņš pelnījis šos mačus apmeklēt bez maksas.

“Esmu trīskārtējs pasaules čempions, divas reizes esmu kļuvis par PSRS čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, tāpat arī esmu olimpisko spēļu sudraba medaļa īpašnieks un Latvijas Hokeja federācijas viceprezidents. Iešu es pirkt biļeti?” teica Balderis. “Nevajag man vietu ložā, bet pietiktu ar vietu tribīnēs.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!