Foto: LETA

Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Uvis Balinskis pēc uzvaras pirmssezonas pārbaudes turnīrā Vācijā pār Kaseles "Huskies" atzina, ka uz šo maču komanda bija īpaši noskaņojusies, un izdevās izpildīt trenera norādījumus, kas ļāva svinēt uzvaru.

Kā ziņojām, pārbaudes turnīra noslēdzošajā spēlē Rīgas "Dinamo" sagrāva vietējo klubu ar 6:1, tajā ar "hat trick" izcēlās Nikolajs Jeļisejevs un arī Uvim Balinskim izdevās pārspēt pretinieku vārtsargu.

"Šodien laukumā devāmies tikai ar vienu domu – izcīnīt uzvaru," kluba mājas lapā citēts Balinskis. "Cits variants nebija iespējams. Neteiktu, ka šis bija vieglāks pretinieks nekā iepriekš, bet tomēr KHL ir augstāks līmenis. Bija jāizcīna uzvara."

"Šodien laukumā devāmies ar ļoti lielu motivāciju," saka Balisnkis. "Jau no pirmajām mača sekundēm devāmies uz priekšu un centāmies gūt vārtus, kas arī izdevās. Pildījām trenera uzdevumu un spēlējām savu spēli. Ja pilda trenera uzstādījumus, hokejs ir vienkārša spēle."

Balinskis guva komandas ceturtos vārtus pēc Koltona Gilīsa piespēles.

"Koltons ļoti labi atdeva piespēli un izdevās labs uzbrukums," vārtu gūšanas momentu atceras uzbrucējs "Parādīju, ka došu piespēli, bet beigās metu pa vārtiem. Šoreiz viss sanāca. Vārtus gūt ir ļoti patīkami. Pats šo turnīru vērtēju ļoti pozitīvi, jo sanāca atgriezties laukumā pēc traumas. Nospēlēju normāli, treneri gan labāk spēs to pateikt, kā man veicās. Bet pats jūtos ļoti labi."

Nākamais pirmssezonas pārbaudes turnīra Rīgas "Dinamo" hokejistiem sāksies jau šajā nedēļas nogalē, kad "Arēnā Rīga" tiks aizvadīts tradicionālais "Latvijas Dzelzceļa" kauss. Pirmā spēle rīdziniekiem būs svētdien, 13. augustā, pl. 19.30 ar Minskas "Dinamo".

"LDz" kausa izcīņā bez rīdziniekiem un Minskas "Dinamo" piedalīsies arī Kazaņas "Ak Bars" un Jaroslavļas "Lokomotiv".

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu Rīgas "Dinamo" iesāks izbraukumā, 22. augustā spēlējot Omskā ar vietējo "Avangard". Pirmā mājas spēle mūsējiem būs 31. augustā pret Maskavas "Spartak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!