Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Baltkrievijas hokejisti Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) oficiāli vairs netiek uzskatīti par ārzemju spēlētājiem, līdz ar to uz viņiem neattiecas leģionāru ierobežojumi, pavēstījusi līga.

Leģionāru statuss baltkrievu sportistiem anulēts pēc tam, kad spēkā oficiāli stājās 2018. gada 19. oktobrī izdotā Krievijas Sporta ministrijas pavēle. "Šodien KHL direktoru padome apstiprināja tehniskas izmaiņas KHL, Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) un Krievijas Sieviešu hokeja līgā (ŽHL)," paziņojis KHL preses dienests. "Procedūras jautājumi ir atrisināti: uz hokejistiem — Baltkrievijas Republikas pilsoņiem neattiecas ierobežojumi dalībai KHL čempionāta spēlēs."

KHL Krievijas klubos tiek piemērots leģionāru skaita ierobežojums — komandā drīkst būt pieci ārzemju spēlētāji, pārējiem jābūt Krievijas pilsoņiem. Uz KHL Eiropas un Āzijas klubiem šis ierobežojums neattiecas.

Kā zināms, Krievijas pavalstniecību šogad ieguva latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, un uz viņu līdz ar to leģionāru limits KHL vairs neattiecas. Tiesa, Bārtulis tagad pārstāv Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuriem šis ierobežojums netiek piemērots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!