Foto: F64

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sestajā spēlē sestdien cieta latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", tādējādi noslēdzot sezonu.

Sestdienas mačā "Admiral" savā laukumā ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Omskas "Avangard", sērijā līdz četriem panākumiem piekāpjoties ar 2-4.

Šīs spēles rezultāts tika atklāts jau 49. sekundē, kad "Avangard" vienību vadībā izvirzīja Iļja Mihejevs, bet cīņas 32. minūtē Vladimirs Sobotka rezultāta pārsvaru dubultoja. Lai arī mājinieki centās atspēlēties, viņiem tas tomēr neizdevās, turklāt pamatlaika priekšpēdējā minūtē Omskas komandas hokejists Iļja Zubovs nerealizēja soda metienu.

"Admiral" komandas kapteinis Bārtulis šajā cīņā laukumā pavadīja tieši 25 minūtes, kas bija ilgākais spēles laiks starp abu vienību hokejistiem, un bloķēja divus pretinieku raidījumus.

Bārtulis šīs sērijas sešās spēlēs izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt regulārajā čempionātā viņš 53 spēlēs guva divus vārtus un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Jau iepriekš Austrumu konferences pusfinālu bija sasniegušas Magņitogorskas "Metallurg" un Kazaņas "Ak Bars" komandas. Šobrīd uzvarētājs nav zināms vairs tikai vienā sērijā, kurā Kazahstānas klubs Astanas "Baris" ar 3-2 atrodas vadībā pret Čeļabinskas "Traktor".

Tikmēr Rietumu konferencē ir zināmas visas pusfinālistes - Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" spēkosies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Sanktpēterburgas SKA, bet regulārā čempionāta uzvarētāja Maskavas CSKA sacentīsies pret Jaroslavļas "Lokomotiv".

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!