Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien savā laukumā ar 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Zīmīgi, ka ceturto "sauso" uzvaru pēc kārtas izcīnīja "Lokomotiv" vārtsargs Aleksejs Murigins, kurš iepriekšējā nedēļā tika atzīts par labāko līgas spēlētāju savā pozīcijā. Kopumā šajā sezonā Murigins nav pārspēts piecos no septiņiem mačiem.

Līdz ar panākumu Murigins uzstādīja jaunu līgas rekordu, ripu savos sargātajos vārtos neielaižot 269 minūtes un 19 sekundes. Zīmīgi, ka iepriekšējais rekords, 237 minūtes un 35 sekundes, arī piederēja "Lokomotiv" vārtsargam Kērtisam Senfordam, kurš martā paziņoja par profesionālās karjeras beigām.

Mača rezultātu pirmā perioda vidū atklāja Emīls Gaļimovs, bet trešdaļas nogalē viesu pārsvaru dubultoja Mihails Pašņins. Savukārt trešos vārtus "Lokomotiv" labā otrā perioda 13.minūtē guva Vladislavs Kartajevs.

"Admiral" kapteinis Bārtulis laukumā pavadīja 24 minūtes un 39 sekundes, kas bija pārliecinoši lielākais rādītājs komandā. Bārtulis šajā mačā izcēlās ar diviem spēka paņēmieniem.

Tikmēr pie panākuma svētdien tika Habarovskas "Amur", kas savā laukumā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja "Soči" vienību.

Uzvaras vārtus mājinieku labā otrās trešdaļas astotajā minūtē guva Vjačeslavs Ļitovčenko.

Tāpat kā iepriekšējā, arī šajā mačā "Amur" sastāvā vēl nebija pieteikts latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kuru Habarovskas klubs ieguva pēc tam, kad viņu atteikumu draftā ievietoja Maskavas "Dinamo".

Savukārt zaudējumu svētdien piedzīvoja Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kas viesos ar 4:5 (1:0, 1:1, 2:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Novosibirskas "Sibirj".

Masaļskis šodien palika savas komandas rezervē, bet Ivans Kasutins "Lada" rindās atvairīja 31 no 35 metieniem.

Ābola vadībā "Lada" šis bija ceturtais zaudējums pēc kārtas, bet kopumā komanda uzvarējusi nav septiņās iepriekšējās spēlēs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 28 punktiem 12 dueļos ir Helsinku "Jokerit" no Somijas, tikmēr "Lokomotiv" ar 27 punktiem pakāpusies jau uz otro pozīciju. Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 16 punktiem 13 mačos ieņem 12.vietu un šodien spēkojas ar 13.pozīcijā esošo Maskavas "Spartak".

Tikmēr Austrumu konferences līderi ar 28 punktiem 14 mačos ir Omskas "Avangard", bet "Admiral" tikpat spēlēs iekrājusi 19 punktus, kas tai dod astoto pozīciju, kamēr "Amur" ar 15 punktiem ir 12. Tikmēr "Lada" ar astoņiem punktiem ir pārliecinoši pēdējā, 14.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!