Foto: LETA

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris" ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, trešajā trešdaļā gūstot divus vārtus vairākumā, savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) uzvarēja Novosibirskas "Sibirj" hokejistus.

Mājinieki vadībā izvirzījās mača devītajā minūtē, tomēr turpinājumā līdz otrās trešdaļas izskaņai viesi panāca 2:1 savā labā. Cīņas gaitu "Baris" komanda lauza trešās trešdaļas vidū, kad ar mazāk kā pusotras minūtes intervālu guva divus vārtus vairākumā. Šajos vārtu guvumos lieli nopelni bija Romānam Starčenko (vieni vārti un viena rezultatīva piespēle), kā arī Kazahstānas naturalizētajam kanādietim Kevinam Dalmenam (divas rezultatīvas piespēles).

Bārtulis šoreiz uz ledus pavadīja 12 minūtes un 55 sekundes, otrajā trešdaļā tiekot noraidīts uz divām minūtēm par rupjību. Viņa kontā viens metiens pa vārtiem un viens spēka paņēmiens.

"Baris" komanda pēdējās septiņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras. Identiski pēdējos septiņos mačos cīnījušies arī "Sibirj" hokejisti.

Ar 72 punktiem 49 spēlēs "Baris" ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma sesto vietu, par diviem punktiem atpaliekot no aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētās Ufas komandas "Salavat Julajev".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!