Foto: F64

Ielaižot divus vārtus noslēdzošajās 67 sekundēs, latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar 3:5 (1:1, 2:1, 0:3) izbraukuma piekāpās pagājušās sezonas čempionei Magņitogorskas "Metallurg".

Pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet otrajā trešdaļā, pateicoties Viktora Aleksandrova un Aleksandra Gorškova vārtu guvumiem, "Admiral" izvirzījās priekšā ar 3:1. Perioda beigās čehs Jans Kovāržs samazināja mājinieku deficītu, bet 49.minūtē vēl viens čehu leģionārs Tomāšs Filipi panāca 3:3.

Nākamās desmit minūtes rezultāts nemainījās, tomēr priekšpēdējā minūtē Aleksandrs Sjomins izrāva uzvaru "Metallurg" komandai, bet vēl pēc 27 sekundēm Jevgēņijs Timkins panāca arī 5:3.

Bārtulis šoreiz nospēlēja 20 minūtes un 24 sekundes, spēles protokolā neatzīmējoties.

Latvieši kupli pārstāvēto komandu duelī ceturtdien Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) apspēlēja Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvēto Toljati "Lada" vienību, kuras galvenais treneris ir Artis Ābols.

Pamatlaikam un pagarinājumam noslēdzoties neizšķirti, vajadzēja aizvadīt pēcspēles metienu sēriju un tajā vienīgie vārti tika gūti astotajā sērijā, kad izcēlās zviedrs Jons Nūrmans.

Daugaviņš laukumā bija 20 minūtes un desmit sekundes, izceļoties ar četriem metieniem un vienu izprovocētu pārkāpumu. Uzbrucējs uzvarēja trijos no četriem iemetieniem, kuros piedalījās, bet abi viņa izpildītie pēcspēles metieni nebija sekmīgi.

Sotnieks nospēlēja 25 minūtes un 36 sekundes, izceļoties ar vienu metienu, vienu bloķētu raidījumu un diviem spēka paņēmieniem.

Savukārt Masaļskis kārtējo reizi palika rezervē.

Abas komandas savā starpā tikās arī pagājušajā nedēļas nogalē, kad Toljati spēle noslēdzās identiski - "Torpedo" uzvarēja pēcspēles metienos ar 2:1. Ceturtdien "Lada" cieta trešo neveiksmi pēc kārtas, bet "Torpedo" guva trešo panākumu pēc kārtas.

Neveiksmi cieta aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas vienība Helsinku "Jokerit", kas ar 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) savā laukumā piekāpās Bratislavas "Slovan" hokejistiem no Slovākijas. Uzvarētājiem divreiz precīzs bija Žiga Jegličs.

Kulda nospēlēja 18 minūtes un 24 sekundes, atzīmējoties ar vienu spēka paņēmienu.

"Slovan" savu nākamo spēli aizvadīs sestdien Piņķos, viesojoties pie Rīgas "Dinamo" hokejistiem.

Ļoti principiālā duelī neveiksmi cieta Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda, kas viesos ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai līgas līderei Sanktpēterburgas SKA. "Bullīšos" SKA komanda bija labāka ar 2:1, izšķirošos vārtus iemetot Iļjam Kovaļčukam.

Maskavas "Dinamo" otrs rezultatīvākais uzbrucējs Karsums šoreiz nebija pieteikumā, vienībai pārtraucot četru uzvaru sēriju.

Sanktpēterburgas klubs guva septīto panākumu pēc kārtas, turklāt pēdējo 23 maču bilance ir vēl iespaidīgāka - 22 uzvaras un tikai viens zaudējums.

Panākumu izcīnīja arī līgas vicelīdere Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 5:2 (2:0, 1:1, 2:1) bija pārāka pār Maskavas apgabala "Vitjaz".

Ar 98 punktiem 39 mačos visas līgas un Rietumu konferences līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kamēr otrā ar 91 punktu ir Maskavas CSKA, kas gan aizvadījusi 41 spēli. Tikmēr "Torpedo" 40 spēlēs iekrājusi 74 punktus un ir trešā, Maskavas "Dinamo" un "Jokerit" ar attiecīgi 62 un 61 punktu ir konferences sestajā un septītajā pozīcijā, bet Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", kas ceturtdien savā laukumā ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) kapitulēja Horvātijas vienībai Zagrebas "Medveščak", ar 31 punktu 38 spēlēs ir pēdējā starp 14 vienībām, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot jau par 29 punktiem.

Savukārt Austrumu konferences kopvērtējuma vadībā ar 84 punktiem 39 mačos atrodas pašreizējā Gagarina kausa glabātāja Magņitogorskas "Metallurg", "Admiral" komanda ar 55 punktiem ir septītajā pozīcijā, bet "Lada" ar 46 punktiem atrodas 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!