Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas vienība Doņeckas "Donbass" pirmdien izcīnīja ceturto uzvaru pēdējās piecās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs, izbraukumā ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pieveicot Omskas "Avangard".
"Donbass", kas šobrīd ir viena no sīvākajām Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" konkurentēm, abus vārtus guva cīņas trešajā trešdaļā, kad 51.minūtē izcēlās Lukāšs Kašpars, bet minūti vēlāk vēl vienus vārtus iemeta Jevgēņijs Dadonovs.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un desmit sekundes, dueli aizvadot trešajā "Donbass" aizsargu pārī. Latvietis pirmajā periodā nopelnīja divu minūšu sodu par turēšanu ar rokām.

Līdz ar to pārtrūkusi "Avangard" trīs uzvaru sērija.

Tikmēr pirmdien zaudējumu cietusi cita Rīgas "Dinamo" konkurente Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas, kas izbraukumā ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistiem.

"Avtomobilist" labā pa vārtiem guva zviedru aizsargs Tubīass Vīklunds un uzbrucējs Igors Jemeļejevs. Savukārt pagājušās nedēļas līgas labākais vārtsargs Jakubs Kovāržs atvairīja visus 32 metienus, aizvadot jau trešo "sauso" spēli pēc kārtas. Šajā laikā viņš kopā ticis galā ar 73 pretinieku raidījumiem.

Savukārt pie negaidītas uzvaras izdevies tikt vienai no šīs sezonas vājākajām komandām Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas, kas izbraukumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) papildlaikā pieveica Austrumu konferences otro spēcīgāko klubu Astanas "Baris" no Kazahstānas.

Uzvaras vārti pagarinājuma otrajā minūtē aizsarga Lukaša Krajičeka rēķinā.

Pateicoties panākumam, "Donbass" ar 82 punktiem 46 spēlēs pakāpusies uz ceturto vietu KHL Rietumu konferences kopvērtējumā. Rīdzinieki no Ukrainas vienības atpaliek par diviem punktiem un tagad ir sestie. Savukārt "Medveščak" atrodas divus punktus aiz Rīgas "Dinamo" septītajā pozīcijā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!