Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas otrajā spēlē smagu sakāvi pirmdien, 5. martā, cieta Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētais klubs Ufas "Salavat Julajev", kas savās mājās ar 2:7 (0:2, 2:3, 0:2) zaudēja Omskas "Avangard".

Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pirmās kārtas sērijā līdz četrām uzvarām tagad rezultāts kļuvis 1-1. Sērijas nākamās divas spēles trešdien un ceturtdien notiks Omskā.

Bārtulis laukumā bija 17:25 minūtes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem.

Spēles gaitā "Salavat Julajev" no 0:3 panāca 2:3, tomēr turpinājumā vairs nespēja saasināt cīņu. Uzvarētāju rindās ar "hat trick" izcēlās zviedru uzbrucējs Andrē Pētersons.

Vēl ceturtdien Austrumu konferences sērijā 2-0 panāca Čeļabinskas "Traktor" un Kazaņas "Ak Bars". Čeļabinskas komanda sērijas otrajā spēlē ar 4:1 pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet "Ak Bars" ar 3:2 pārspēja Habarovskas "Amur". Savukārt Jekaterinburgas "Avtomobiļist" ar 2:1 pieveica pērnās sezonas Gagarina kausa finālisti Magņitogorskas "Metallurg", sērijā panākot neizšķirtu 1-1.

Tikmēr Rietumu konferencē pirmajā kārtā uzvaras arī otrajās spēlēs guvušas abas favorītes - Maskavas CSKA un pašreizējā Gagarina kausa īpašniece, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA. CSKA, pateicoties spēles sestajā minūtē gūtajiem vārtiem, ar 1:0 uzvarēja citu Krievijas galvaspilsētas komandu "Spartak", bet SKA rezultatīvā cīņā ar 7:4 pārspēja Čerepovecas "Severstaļ", lai gan spēles vidusdaļā rezultāts bija neizšķirts 3:3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!