Foto: hcadmiral.ru
Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, palīdzot viņa pārstāvētajai Vladivostokas "Admiral" tikt pie uzvaras.

"Admiral" izbraukumā ar 5:4 (1:1, 3:2, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čerepovecas "Severstaļ", tiekot pie savas ceturtās uzvaras pēdējo piecu maču laikā.

Šī mača rezultātu atklāja tieši Bārtulis, izceļoties jau cīņas trešajā minūtē, taču tikai pāris minūtes vēlāk "Severstaļ" panāca izlīdzinājumu. Otrās trešdaļas laikā "Admiral" spēja izvirzīties vadībā arī ar 4:2, turklāt trešajos vārtos pie rezultatīvas piespēles tika arī Bārtulis, taču viesi iegūto pārsvaru nenosargāja, jo līdz cīņas beigām Čerepovecas klubs panāca izlīdzinājumu.

Vēlāk sekojošajā pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, bet pēcspēles metienu sērijā izšķirošo "bullīti" realizēja Deivids Būts.

Latviešu aizsargs šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 17 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks šajā cīņā. Latvietis izpildīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja piecus pretinieku metienus un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Bārtulis šosezon 33 mačos guvis astoņus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā mačā zaudējumu cietusi Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas savā laukumā ar 2:5 (1:0, 1:3, 0:2) piekāpās "Soči" vienībai.

Kulda šajā mačā laukumā neizgāja.

Kā zināms, Latvijas speciālista Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" komanda, laukumā izejot arī pieredzējušajam latviešu vārtsargam Edgaram Masaļskim, ceturtdien nenosargāja uzvaru pār pašreizējo Gagarina kausa čempioni Sanktpēterburgas SKA.

"Lada" savā laukumā piekāpās pagarinājumā ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:1), piedzīvojot jau piekto zaudējumu pēc kārtas.

Mača pirmajā trešdaļā abas vienības apmainījās vārtu guvumiem, kad SKA labā izcēlās Aleksandrs Kadejkins, bet "Lada" 13.minūtē panāca izlīdzinājumu, kad to paveica Dmitrijs Vorobjovs. Otrās trešdaļas laikā vadību jau pārņēma Toljati vienība, jo 22.minūtē vārtus guva Vasīlijs Streļcovs.

Vadībā "Lada" bija ilgu laiku, taču uzvaru nosargāt nespēja, jo 56.minūtē vairākumu izmantoja Jūakims Lindstrems, bet pagarinājumā viesiem uzvaru jau 16.sekundē panāca Dmitrijs Kaļiņins.

Masaļskis šajā mačā atvairīja 31 no 34 pretinieku metieniem. Latvietis laukumā atgriezās pēc vairāku spēļu pārtraukuma.

Jau svētdien Toljati komanda viesosies Rīgā, kad tiksies ar Latvijas komandu "Dinamo".

Rietumu konferences kopvērtējumā un visas līgas vadībā ar 71 punktu 34 spēlēs pašlaik atrodas Maskavas CSKA, kas ceturtdien savā laukumā ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pieveica Habarovskas "Amur". Tikmēr "Jokerit" ar 62 punktiem ir otrajā vietā konferencē.

Tikmēr ar 35 spēlēs izcīnītiem 54 punktiem "Admiral" Austrumu konferencē ir septītie, bet "Lada" ar 41 punktu atrodas 12. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!