Foto: F64

Latviešu hokejists Oskars Bārtulis pievienosies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunpienācējai Doņeckas "Donbass" no Ukrainas, kuru trenē Latvijā labi zināmais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja aizsargs.

Tomēr Bārtulis uzsvēra, ka līgums tiks parakstīts vien tad, ja medicīniskās pārbaudes būs sekmīgas.

Spēlētājs uz Doņecku dosies sestdien, bet pagaidām nekomentēja, uz cik ilgu laiku tiks noslēgts līgums. "Sīkākus komentārus sniegšu pēc tam, kad būs uzlikts paraksts uz papīra."

Kā ziņots, ka ceturtdien Bārtulis intervijā ziņu aģentūrai LETA teica, ka izskata daudzus variantus saistībā ar nākamās sezonas klubu.

"Skatos visus variantus," teica Bārtulis, kuram vasaras sākumā līgumu piedāvājusi arī Rīgas "Dinamo" komanda, bet spēlētājs tad uzsvēra, ka nav izslēgts, ka viņš tomēr varētu tai pievienoties. "Tas jautājums vēl ir atklāts. Nav tā, ka pateicu nē, vienkārši uz to brīdi vēl neko nevarēju zināt."

Kā ziņots, Bārtulis kopš 2007.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā, bet šovasar "Flyers" izpirka viņa līgumu.

Aizvadītajā sezonā Bārtulis, cīnoties ar vairākām traumām, piedalījās 36 Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs "Flyers" fārmkluba Adirondakas "Phantoms" sastāvā, kurās tika pie vieniem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

NHL aizsargs līdz šim aizvadījis 66 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Kā Bārtulis stāstīja ceturtdien, ar "Flyers" vadību pēc līguma izpirkšanas viņš nav runājis. "Ja tā notiek, tad notiek. Laikam jau viņi ar mani vairs nerēķinājās."

Tāpat Bārtulis savas karjeras laikā spēlējis Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandās Monktonas "Wildcats" un Keipbretonas "Screaming Eagles".

"Donbass" komanda šajā sezonā debitēs KHL čempionātā un spēlēs vienā divīzijā ar Rīgas "Dinamo", čempionvienību Maskavas "Dinamo", Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un Čehijas vienību Prāgas "Lev".

Ukrainas kluba vārtsargu treneris ir Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Jaunā KHL sezona sāksies 4.septembrī, bet "Donbass" pirmo maču aizvadīs divas dienas vēlāk, kad izbraukumā sacentīsies ar citu līgas jaunpienācēju "Slovan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!