Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Kazahstānas kluba Astanas "Baris" finansiālās problēmas nebija tādas, kādas tās atspoguļoja medijos, uzsvēris komandā spēlējošais latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Bārtulis "Baris" komandā spēlē kopš septembra vidus, kad noslēdza vienošanos uz vienu sezonu. Pagājušajā nedēļā medijos skaļāk tika runāts, ka vienībā aizkavējusies algu izmaksāšana hokejistiem, tomēr klubs pašlaik apgalvo, ka visas problēmas tikušas atrisinātas.

"Nemaz nezinu, vai finansiālās problēmas bija. Šķiet, ka tās vairāk bija uzpūstas," sarunā ar žurnālistiem pauda Bārtulis. "Pats vēl neesmu neko nopelnījis, jo man tikai pirmais mēnesis pagājis."

Svētdien "Baris" komanda viesojās Rīgā, kur ar rezultātu 3:2 uzvarēja vietējo "Dinamo" komandu. Rīgas klubam šis bija trešais zaudējums pēc kārtas un astotā neveiksme pēdējās deviņās spēlēs.

"Spēle nebija viegla. Momenti bija abām komandām, un mačs varēja aiziet uz jebkuru pusi," izteicās Bārtulis. "Mūsu pirmā maiņa ir līderi un taisa spēli, tomēr hokejs ir komandas sporta veids, un arī pārējie spēlē. Arī otrā un trešā maiņa punktus ir savākusi. Galvenais, ka nāk uzvaras."

Šīs sezonas 12 spēlēs Bārtulis guvis vienus vārtus un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -4, regulāri uz ledus pavadot vienu no lielākajiem spēles laikiem komandā.

"Man bija izšķiršanās starp divām komandām. Ietekme un liels pluss bija, ka "Baris" galvenais treneris ir Andrejs Nazarovs. Viņš jau iepriekš mani labi zināja. Arī otra bija KHL komanda," atklāja Bārtulis. "Nazarovs prasa, lai daru savu darbu. Viņam taktika vairāk ir no aizsardzības - Kevins Dalmens uzbrūk, bet pārējiem aizsargiem jādara savs darbs. Pieslēgties uzbrukumiem var tikai tad, ja ir kāds 100% moments. Galvenā prioritāte ir nosargāt savus vārtus."

Bārtuļa iepriekš pārstāvētais KHL klubs Doņeckas "Donbass" no Ukrainas valstī nestabilās situācijas dēļ šajā sezonā čempionātā nespēlē. Ar spēlētājiem un treneriem noslēgtie līgumi tikuši iesaldēti uz vienu gadu, bet tiem ļauts vienoties ar citām komandām par viena gada līgumiem. Arī Nazarovs uz Astanas klubu iepriekš pārcēlās no "Donbass" komandas.

"Kad Nazarovs mani aicināja, jau teica, ka spēlēšu daudz. Pirms tam trenējos ar citiem puišiem un sagatavojos, cik varēju," par kluba meklējumiem laikā, kad sezona jau bija sākusies, izteicās latvietis. "Grūtas bija pirmās divas līdz trīs spēles. Fiziski jutos labi, bet nebija spēļu prakses."

"Baris" komanda ar 33 punktiem 20 spēlēs pašlaik ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!