Foto: LETA

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā bloķēja piecus metienus, kamēr viņa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas.

"Admiral" izbraukumā ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pieveica Hantimansijskas "Jugra" vienību.

Pēc Maksima Kazakova un Viktora Aleksandrova precīzajiem metieniem "Admiral" pirmo divu trešdaļu laikā izvirzījās vadībā ar 2:0. 45. minūtē mājinieki ar trāpīgu Pāvela Šena metienu samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Tomēr "Admiral" vienība savlaicīgi guva savus trešos vārtus, kad 51. minūtē atzīmējās Damirs Žafjarovs, kā rezultātā "Jugra" tā arī nespēja atspēlēties.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 40 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un bloķēja piecus sāncenšu raidījumus.

Nesen no "Admiral" galvenā trenera amata tika atbrīvots baltkrievu speciālists Aleksandrs Andrijevskis, kura vietā stājies zviedrs Frēdriks Stilmans. Kopš tā laika vienība guvusi divas uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr citā sestdienas mačā zaudējumu pagarinājumā cietusi aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kunļuņ Red Star", kas viesos ar 3:4 (0:2, 2:0, 1:1, 0:1) atzina Astanas "Baris" pārākumu.

Kulda trešo reizi pēc kārtas mačam nebija pieteikts, bet Pekinas vienība cieta jau ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Vēl citā sestdienas mačā negaidītu zaudējumu piedzīvoja viena no Austrumu konferences līderēm Omskas "Avangard", kas savā laukumā ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) piekāpās pieticīgajai Habarovskas "Amur". Vienīgos vārtus šajā spēlē guva Oļegs Li.

Uzvaru guvusi Magņitogorskas "Metallurg", kas savā laukumā ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) apspēlēja Maskavas apgabala "Vitjaz".

Savukārt sesto uzvaru izcīnījusi spēcīgā Maskavas CSKA, kas izbraukumā ar 3:2 (1:2, 0:0, 2:0) pieveica Jekaterinburgas "Avtomobilist".

KHL kopvērtējumā Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 58 punktiem 21 mačā ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda, bet tai ar 43 punktiem 19 spēlēs seko CSKA.

Tikmēr ceturto vietu ar 36 punktiem ieņem Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, kamēr Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 35 punktiem ir sestā, bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie astoņiem punktiem 21 mačā.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 41 punktu 19 spēlēs joprojām ir Kazaņas "Ak Bars" vienība.

"Kuņluņ Red Star" ar 32 punktiem ir astotā, kamēr "Admiral" ar 23 punktiem saglabājusi 12. pozīciju, bet aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē Artis Ābols, ar 13 punktiem ir noslēdzošajā, 14. vietā.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!