Foto: F64

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis gatavojas kļūt par cita Latvijas hokejista Mārtiņa Karsuma komandas biedru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Maskavas "Dinamo", vēsta portāls "Championat.com".

Vēl tikai ceturtdien tika izbeigts 30 gadus vecā Bārtuļa līgums ar citu KHL vienību Vladivostokas "Admiral", kas nonākusi finansiālās grūtībās.

Bārtulis "Admiral" komandā spēlēja trešo sezonu. Šosezon viņš 32 spēlēs atzīmējies ar piecām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -7.

Bārtulis kopš 2007. gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā, bet 2012. gada vasarā "Flyers" izpirka viņa līgumu. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pēc tam Bārtulis pārcēlās uz KHL un pievienojās tobrīd vēl šajā līgā spēlējošajam Ukrainas klubam Doņeckas "Donbass", bet 2014./2015. gada sezonu aizsargs aizvadīja Astanas "Baris" komandā.

Maskavas "Dinamo" ar 68 punktiem 44 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu un reāli pretendē uz iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr šajā vienībā jau vairākus gadus spēlējošais Karsums šosezon cīnās ar savainojumiem, kā rezultātā piedalījies 24 spēlēs, kurās guvis divus vārtus un izpildījis desmit rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!