Foto: F64

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē tika sodīts ar disciplināro noraidījumu, bet viņa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris" savā laukumā ar 6:3 (2:0, 4:1, 0:2) uzvarēja Novosibirskas "Sibirj" hokejistus.

Trešās trešdaļas 13.minūtē latvietis par uzbrukumu galvas un kakla apvidū tika sodīts ar 2+10 minūšu noraidījumu, bet sekojošajā vairākumā viesi guva vienus vārtus un panāca spēles gala rezultātu.

Bārtulis darbojās savas komandas otrajā maiņā, uz ledus pagūstot pavadīt 12 minūtes un 12 sekundes. Viņa kontā divi metieni pa vārtiem un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Mača gaitā "Baris" komanda prata panākt vadību ar 5:0, pirmajā trešdaļā gūstot divus vārtus, bet līdz otrās trešdaļas vidum pretinieku vārtos raidot vēl trīs ripas. Amerikānis Brendons Bočenskis izcēlās ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Citviet sesto uzvaru pēc kārtas izcīnīja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas savā laukumā ar 7:2 (1:1, 3:1, 3:0) sagrāva Habarovskas "Amur".

Otrajā trešdaļā mājinieki nokļuva iedzinējos ar 1:2, bet mača turpinājumā guva sešus vārtus pēc kārtas. Uzvarētāju labā pa vieniem vārtiem guva septiņi dažādi hokejisti.

Kulda turpina atkopties no savainojuma un šim mačam pieteikts nebija. Viņš laukumā nav devies jau kopš 10.septembra.

Austrumu konferences kopvērtējuma tabulā "Salavat Julajev" ar 29 punktiem 15 spēlēs ieņem otro vietu, līderiem Magņitogorskas "Metallurg" zaudējot sešus punktus, bet "Baris" ar 26 punktiem 16 mačos atrodas piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!