Foto: LETA

Latviešu aizsargs Oskars Bārtuls ceturtdien nepabeidza Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēli, bet viņa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" savā laukumā ar 4:5 (0:3, 2:1, 2:1) piekāpās Maskavas "Dinamo", kurai nevarēja palīdzēt savainojumu ārstējošais uzbrucējs Mārtiņš Karsums.

Bārtulis maču sāka pirmajā maiņā, pirmajā periodā nospēlējot astoņas minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā atzīmējās ar vienu spēka paņēmienu. Tomēr pārējos divos periodos latvietis nespēlēja.

"Dinamo" pēc Dmitrija Sidļarova, Aleksandra Petuhina un Igora Ignatuškina precīziem metieniem pirmo periodu uzvarēja ar 3:0. Otrajā periodā "Admiral" uzbrucējs Dmitrijs Sajustovs divus vārtus atguva, bet "Dinamo" hokejists Daniils Tarasovs ar diviem precīziem metieniem atjaunoja trīs vārtu pārsvaru.

Pamatlaika pēdējās divarpus minūtēs "Admiral" spēlētāji Viktors Aleksandrovs un Vladimirs Tkačovs realizēja divus vairākumus, taču mājiniekiem neizšķirtu neizdevās panākt un tika ciests zaudējums ar rezultātu 4:5.

Karsums nav izgājis laukumā kopš 15.oktobra.

Citā KHL mačā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā līgas čempione un kopvērtējuma līdere Sanktpēterburgas SKA viesos ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) apspēlēja Habarovskas "Amur".

SKA izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, bet "Amur" vienībai pārtrūka četru uzvaru sērija

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 87 punktiem 33 mačos ir SKA, savukārt pa 64 punktiem ir Maskavas CSKA un Helsinku "Jokerit" kontā.

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 48 punktiem ir sestā, kamēr astotajā pozīcijā ar 47 punktiem atrodas Maskavas "Dinamo" vienība, bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi vien pie 20 punktiem 30 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 59 punktiem 30 mačos ir Kazaņas "Ak Bars" vienība, kas par punktu apsteidz 32 cīņas aizvadījušos Astanas "Baris" hokejistus, bet pa 55 punktiem ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Omskas "Avangard" komandām. Septīto vietu ar 45 punktiem 30 spēlēs ieņem Rīgas "Dinamo" šī vakara pretiniece Magņitogorskas "Metallurg".

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda ar 42 punktiem ir devītā, kamēr "Admiral" ar 33 punktiem atrodas 12.pozīcijā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā ar 27 punktiem ir Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kur par galveno treneri strādā Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!