Foto: F64

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis svētdien palīdzēja Vladivostokas "Admiral" komandai gūt pirmo uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā pret Omskas "Avangard".

Sērijas trešajā mačā "Admiral" savā laukumā guva panākumu ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:2, 1:1), tomēr sērijā līdz četrām uzvarām joprojām ir iedzinējos ar 1-2.

Aizvadītajā spēlē "Admiral" izvirzījās vadībā ar 2:0 un 3:1, tomēr trešā perioda ievadā Pjotrs Hohrjakovs panāca izlīdzinājumu 3:3. Tiesa, mājinieki nepadevās un 55. minūtē Maksims Kazakovs iemeta uzvaras vārtus.

Tieši divus vārtus guvušais Kazakovs kļuva par cīņas rezultatīvāko spēlētāju.

Bārtulis šajā mačā nospēlēja 21 minūti un 32 sekundes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja divus pretinieku raidījumus un veica divus spēka paņēmienus.

Šīs sērijas pirmajā mačā "Avangard" izcīnīja uzvaru trešajā pagarinājumā ar 2:1, bet piektdien Bārtulis izcēlās ar rezultatīvu piespēli, tomēr atkal uzvaru guva "Avangard" ar 6:3.

Nākamais mačs starp komandām otrdien vēlreiz notiks Vladivostokā.

Tikmēr pārējos Austrumu konferences ceturtdaļfināla pāros pašlaik pērnās sezonas čempione Magņitogorskas "Metallurg" ar 2-0 ir vadībā pret Ķīnas komandu Pekinas "Kuņluņ Red Star", Kazaņas "Ak Bars" pirmajos divos mačos ir uzveikusi Ufas "Salavat Julajev", bet Čeļabinskas "Traktor" un Kazahstānas kluba Astanas "Baris" duelī pagaidām ir neizšķirts 1-1.

Savukārt Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 2-1 atrodas vadībā pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns. Savukārt Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA ar 3-0 ir vadībā pret Maskavas apgabala "Vitjaz", kamēr regulārā čempionāta uzvarētāji Maskavas CSKA ar 3-0 ir priekšā pret Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit" no Somijas, bet Jaroslavļas "Lokomotiv" ar 3-0 šobrīd uzvar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!