Foto: F64

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis piektdien palīdzēja Vladivostokas "Admiral" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) uzvarēt Zagrebas "Medveščak" komandu.

Vladivostokas komanda jau trešajā minūtē nokļuva iedzinējos, taču līdz pirmajam pārtraukumam panāca izlīdzinājumu. Cīņas 35.minūtē Artjoms Zemčonoks guva uzvaras vārtus, bet pēdējā trešdaļā viesi iemeta vēl divas ripas.

Divas reizes "Admiral" rindās izcēlās Maksims Kazakovs, palīdzot komandai, kura cīnās par vietu izslēgšanas spēlēs, izcīnīt trešo uzvaru pēdējos četros mačos.

Bārtulis spēlēja 20 minūtes un 43 sekundes, bloķēja divus metienus, izdarīja divus spēka paņēmienus un nopelnīja savai komandai vienu vairākumu.

Latviešu aizsargs šosezon 42 mačos guvis divus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā spēlē Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kurai joprojām nepalīdz uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, viesos pēcspēles metienos ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

"Torpedo" vārtus pamatlaikā iemeta Bobijs Batlers, kurš realizēja arī uzvaru nesošo pēcspēles metienu.

Daugaviņš traumas dēļ nav spēlējis jau kopš 10.decembra, taču Skudra krievu medijiem iepriekš bija norādījis, ka uzbrucējs neesot arī pārāk labā sportiskajā formā.

Latviešu hokejists šosezon 36 mačos izcēlies ar septiņiem vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm, dalot komandas rezultatīvākā hokejista godu ar Sjominu.

Visas līgas un Rietumu konferences vadībā ir Maskavas CSKA, kas ceturtdien 2:0 uzvarēja Rīgas "Dinamo". CSKA ir 104 punkti 46 cīņās. Tikpat punktu, taču 45 mačos, ir arī Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Sanktpēterburgas SKA, taču viņiem ir mazāk uzvaru pamatlaikā. Tieši SKA sestdien viesosies Latvijā un tiksies ar rīdziniekiem.

"Torpedo" ar 86 punktiem ir trešā, par četriem punktiem apsteidzot Jaroslavļas "Lokomotiv". Pa 77 punktiem ir Minskas "Dinamo" un Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo", bet septīto vietu ar 73 punktiem ieņem Artūrs Kulda un Helsinku "Jokerit".

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 46 cīņās ir pēdējā starp 14 konferences komandām, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 27 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 99 punktiem 46 mačos atrodas Magņitogorskas "Metallurg". Septītā ar 67 punktiem ir "Admiral", bet 12.vietā ar 52 punktiem atrodama Edgara Masaļska un Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada". Arta Ābola trenētā komanda no pirmā astotnieka atpaliek 12 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!