Foto: LETA

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Doņeckas "Donbass" svētdien apturēja Sanktpēterburgas SKA vienību, sagādājot tai pirmo neveiksmi šīs sezonas astoņos mačos.

Aizvadītajā cīņā "Donbass" izcīnīja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 4:2 (2:0, 1:1, 1:1). Pirms šī mača SKA komanda šosezon vēl nebija zaudējusi nevienu kopvērtējuma punktu.

Spēles pirmos trīs vārtus guva "Donbass" hokejisti, divreiz precīzi metot Maksimam Jakuceņam. Vienus vārtus SKA atguva un jau 56.minūtē nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tas Sanktpēterburgas klubam palīdzēja un ātri vien Patriks Tūresens guva savus otros vārtus mačā, samazinot mājinieku deficītu līdz 2:3.

Tomēr pēdējā sekundē "Donbass" ieraidīja ripu tukšos vārtos un varēja svinēt uzvaru.

Bārtulis šajā mačā laukumā aizvadīja 20 minūtes un 17 sekundes, veicot divus metienus pa pretinieku vārtiem.

Pie panākuma tika arī Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) savā laukumā uzveica Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo".

Rēdlihs, kurš laukumā atgriezās pēc viena mača izlaišanas, izveidoja vairākus bīstamus momentus, tomēr palika bez rezultativitātes punktiem. Latvietis nospēlēja 12 minūtes un trīs sekundes, veicot četrus metienus pa pretinieku vārtiem.

Kā ziņots, citā mačā pārliecinošu uzvaru svētdien izcīnīja aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas ar rezultātu 6:2 (1:1, 4:0, 1:1) izbraukumā uzveica šo sezonu neveiksmīgi aizvadošo Omskas "Avangard" vienību.

Galviņš šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās, laukumā pavadot 18 minūtes un 17 sekundes.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Kirils Djakovs, Vitālijs Sitņikovs, Ivans Jacenko, Ņikita Gusevs, Maksims Krivonožkins un Igors Magogins.

Šī "Avangard" komandai bija pirmā spēle galvenā trenera Miloša Ržihas vadībā, bet kopumā tika ciesta trešā neveiksme pēc kārtas.

Uzvaru izcīnīja arī Laura Dārziņa pārstāvētā KHL vicečempione Čeļabinskas "Traktor", kas ar 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) savā laukumā uzveica līgas debitanti Vladivostokas "Admiral".

Dārziņš laukumā pavadīja 16 minūtes un 53 sekundes, bet metieni viņam protokolā nav fiksēti.

Līdz ar to "Admiral" hokejisti šajā KHL sezonā joprojām nav izcīnījuši nevienu uzvaru pamatlaikā. Bez šādiem panākumiem ir arī Habarovskas "Amur" un Bratislavas "Slovan" vienības. Arī "Amur" maču aizvadīja svētdien, ar 1:6 (0:2, 1:2, 0:2) izbraukumā kapitulējot Magņitogorskas "Metallurg".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā tagad SKA kontā ir 21 punkts astoņos mačos, tai ar 16 punktiem seko čempione Maskavas "Dinamo", ko pārstāv Mārtiņš Karsums, bet trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Zīmīgi, ka otrs lielākais punktu skaits (18) ir Latvijas komandai Rīgas "Dinamo", tomēr tā ieņem tikai trešo vietu konferencē, jo pirmajās divās pozīcijās ir divīziju līderes.

Sesto vietu šajā konferencē ar 13 punktiem ieņem "Donbass" hokejisti, bet "Lokomotiv" kontā ir desmit punkti, kas dod astoto pozīciju.

Tikmēr Austrumu konferences kopvērtējumā tagad "Jugra" un "Traktor" komandām ir pa 12 punktiem septiņos mačos, kas dod attiecīgi sesto un septīto vietu.

Savukārt konferences līdere ar 18 punktiem septiņos mačos ir Kazahstānas vienība Astanas "Baris", kas svētdien ar 7:2 (2:2, 2:0, 3:0) savā laukumā pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist". Līgas kopējā ieskaitē "Baris" pakāpās uz otro vietu, apsteidzot Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!