Foto: F64

Latvijas izlases Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Doņeckas "Donbass" aizsargs Oskars Bārtulis pēc pirmdien notikušā pasākuma, kur dāvināja formas jaunajiem hokejistiem, atzina, ka ir priecīgs palīdzēt Latvijas hokeja nākotnei.

Pirms formu saņemšanas mazajiem hokejistiem bija iespēja aizvadīt stundu garu ledus treniņu kopā ar Bārtuli, KHL kluba Novosibirskas "Sibirj" aizsargu Artūru Kuldu, Rīgas "Dinamo" uzbrucēju Ģirtu Ankipānu un Latvijas izlases treneri Aigaru Ciprusu.

Jaunajiem censoņiem hokeja formas pasniedza Bārtulis, kopā ar leģendāro latviešu vārtsargu Artūru Irbi.

Jau vēstīts, ka pasākums notika sadarbībā ar Nacionālās hokeja līgas Spēlētāju asociācijas (NHLPA) fondu "Goals&Dreams" un biedrību "Jaunie censoņi".

Bārtulis pēc pasākuma oficiālās daļas pastāstīja, ka iespēja dāvināt formas parādījusies, kad viņam vēl bija līgums ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Filadelfijas "Flyers".

"Katram NHL spēlētājam ir iespēja pieteikties šai akcijai. Jāiesniedz vajadzīgos papīrus un tad jāgaida apstiprinājums. Man iedalīja 20 komplektus, uzskatu, ka tas ir daudz. Kāds pusgadiņš gan pagāja līdz tās mūs sasniedza, bet tas nekas," pastāstīja hokejists.

Jautāts, kā tika izvēlēti bērni, kuri saņems šīs formas, Bārtulis atklāja, ka tikuši sazvanīti lielāko Latvijas pilsētu hokeja treneri un viņu kompetencē bija izlemt, kuras ģimenes saņems dāvinājumu.

Lūgts atcerēties ko līdzīgu šodienas pasākumam savā bērnībā, hokejists sacīja, ka mazotnē, trenējoties pie Jevgēņija Banova, uz treniņiem nākuši Rodrigo Laviņš un Kārlis Skrastiņš.

"Tad uz viņiem skatījos ar tādām acīm, kā mazie ķipari uz mani šodien. Šodien man bija lieliska iespēja pamainīt lomas," atzina Bārtulis.

Hokejists arī pastāstīja, ka zina, kā jūtas mazie hokejisti šodien. Kad viņš bijis mazs un vecāki nopirkuši jaunu ķiveri vai citu formas detaļu, viņš ar to gājis gulēt un braucis autobusā.

KHL aizsargs esot iejuties labi, taču patraucējusi trauma, kuras dēļ viņš laukumā nav devies kopš oktobra sākuma.

"Sākumā, pēc Amerikas, bija grūti. Tad iejutos, taču uzņemto ritmu patraucēja trauma. Tagad esmu vesels un domāju, ka laukumā atgriezīšos jau pēc novembra izlašu pauzes," par spēlēšanu "Donbass" klubā izteicās Bārtulis.

Jau vēstīts, ka traumas dēļ Bārtulis nepalīdzēs Latvijas izlasei 9. un 10.novembrī gaidāmajās pārbaudes spēlēs pret Krievijas otro izlasi.

"Donbass" rindās 25 gadus vecais Bārtulis šosezon laukumā devies 11 spēlēs, kurās guvis divus vārtus, veicis vienu rezultatīvu piespēli un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +3.

"Donbass" vienība pašlaik Rietumu konferences kopvērtējumā ar 26 punktiem 23 spēlēs ieņem 11.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!