Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) septembra mēneša labākajiem spēlētājiem nosaukti Konstantīns Baruļins, Kriss Lī un Maksims Pestuško.

Zīmīgi, ka visi trīs hokejisti izpelnījās arī čempionāta aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju godu.

Kazaņas "Ak Bars" komandas pārstāvis Baruļins atzīts par mēneša labāko līgas vārtsargu. Viņš piedalījās astoņās spēlēs, divreiz paliekot nepārspēts un palīdzot vienībai tikt pie sešām uzvarām.

Mēneša gaitā vārtsargs ielaida vidēji 1,36 ripas ik spēlē un atvairīja 95,85% metienu.

Savukārt par mēneša labāko aizsargu nosaukts Magņitogorskas "Metallurg" komandu pārstāvošais Lī. Kanādietis desmit spēlēs guva trīs vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles, kā arī iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +7.

Tikmēr par septembra labāko uzbrucēju kļuvis Pestuško no līgas čempionvienības Maskavas "Dinamo", kurā spēlē latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet to vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Uzbrucējs 11 spēlēs guva astoņus vārtus un iekrāja septiņas rezultatīvas piespēles, kas viņam ļauj pašreiz būt par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

Citviet par mēneša labāko jauno spēlētāju atzīts Ufas "Salavat "Julajev" vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš četrās spēlēs palīdzēja komandai izcīnīt trīs uzvaras, savos vārtos ielaižot vidēji 1,72 ripa un atvairot 94,4% metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!