Foto: LETA

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargs Kriss Holts kļuvis par latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa komandas biedru Ukrainas vienībā Doņeckas "Donbass", apstiprinājis Doņeckas klubs.

Pagājušās sezonas izskaņā Holts nespēja vienoties ar "Dinamo" vadību par līguma pagarināšanu, lai arī abu pušu sarunu sākotnējā posmā kluba darbības liecināja, ka vārtsargs iekļauts komandas nākotnes plānos.

Šo sezonu amerikānis iesāka Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienībā, kuras rindās aizvadīja 27 mačus, ielaižot vidēji 2,83 ripas un atvairot 91,2% metienu.

"Avtomobilist" ir šā brīža līgas vājākais klubs, bet "Donbass" aktīvi cīnās par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā, ar 55 punktiem 42 mačos ieņemot Rietumu konferences kopvērtējuma devīto vietu.

Holts "Dinamo" komandā pavadīja iepriekšējās divas sezonas. Šajā laikā viņš regulārajā čempionātā vārtos stājās 78 spēlēs, vidēji ielaižot 2,36 ripas un atvairot 92,1% metienu. Savukārt Gagarina kausa izcīņā viņš aizvadīja 12 mačus, vidēji ielaižot 3,04 ripas un atvairot 88,9% metienu.

Kā zināms, "Donbass" komandas galvenais treneris ir Latvijā labi pazīstamais Jūliuss Šuplers, bet par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!