Kontinentālās hokeja līgas (KHL) viena no spēcīgākajiem klubiem Ufas "Salavat Julajev" vadība ir likusi izdarīt izvēli tās treneriem starp palikšanu komandā un Krievijas izlases trenēšanu.

Kluba vadība uzskata, ka treneru darbs izlasē atstāj negatīvu iespaidu uz "Salavat Julajev" rezultātiem KHL.

Komandas galvenajam trenerim Vjačeslavam Bikovam un viņa palīgam Igoram Zaharkinam pēc maijā paredzētā pasaules hokeja čempionāta beigām būs jāpaziņo par savu lēmumu.

Tikmēr pats Bikovs šo informāciju pilnībā noliedzis. "Visi šie paziņojumi ir murgs. Dīvaini, ka tādas lietas parādās dažas stundas pirms izšķirošā Eirotūres posma sākuma. Būsim pacietīgi pret šādām provokācijām."

Tāpat Krievijas medijos izskanējušo informāciju kategoriski noliegusi arī "Salavat Julajev" komanda. "Mums nav zināmi iemesli, kāpēc autors publicējis šādu dezinformāciju, tomēr tajā nav pat neliela daļa patiesības," teikts Ufas kluba paziņojumā.

Ambiciozā Ufas kluba hokejisti arī šogad nespēja uzvarēt Gagarina kausa izcīņā, jo KHL Austrumu konferences pusfināla spēļu sērijā ar 2-4 piekāpās nu jau divkārtējiem kausa ieguvējiem Kazaņas "Ak Bars", kas šonedēļ finālsērijā ar 4-3 pieveica Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Balašihas MVD.

49 gadus vecais savulaik slavenais hokejists Bikovs kopš 2009.gada vasaras trenē "Salavat Julajev", bet pirms tam vairākus gadus bija Maskavas CSKA galvenais treneris.

Krievijas izlasi viņš vada kopš 2006.gada un ar to ir triumfējis 2008. un 2009.gada pasaules čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!