Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Omskas "Avangard" un Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs uzskata, ka mājas spēļu aizvadīšana citā pilsētā ir neizbēgama situācija, kurā komanda var gūt papildu motivāciju, lai gan līdzjutējiem tas sagādās zināmus sarežģījumus.

Kā ziņojām, Omskas ledus halle "Arena Omsk" ir avārijas stāvoklī un rekonstrukcijas darbu dēļ šosezon nevarēs uzņemt KHL spēles, līdz ar to "Avangard" bija jāmeklē cita mājas spēļu arēna. Trešdien mediji ziņoja, ka Omskas klubs savus maču aizvadīs piemaskavas Balašihā, kur savulaik bāzējās Oļega Znaroka vadītais HK MVD. Tajā pašā laikā "Avangard" atsakās pāriet uz Rietumu konferenci.

"Tā ir slikta ziņa mūsu līdzjutējiem," informāciju par pārcelšanos uz Balašihu kluba mājas lapā komentē Hārtlijs. "Taču tajā pašā laikā neviens nav vainīgs, ka ir radusies šāda situācija ar arēnu. Tā ir jāsaved kārtībā, lai netiktu apdraudēti nedz spēlētāji, nedz līdzjutēji. Mums jebkurā gadījumā bija nepieciešams spēļu laukums. Lai arī brauksim uz Balašihu, esam un paliekam Omskas "Avangard". Gribu, lai visi to saprot."

Treneris uzskata, ka spēlēšana svešā pilsētā komandai varētu kļūt par papildu stimulu. "Protams, būs nepieciešams laiks adaptācijai," saka Hārtlijs. "Tas būs īsts rakstura pārbaudījums ikvienam no mums, jo pārbraukt uz Balašihu vajadzēs gan personālam, gan spēlētājiem, gan treneriem, — visiem. Tāpēc būs kā nekad iepriekš svarīgi saliedēties un kopīgiem spēkiem virzīties uz priekšu."

Piemaskavas Balašiha atrodas nepilnu 2500 kilometru attālumā no Omskas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!