Latvijas izlases uzbrucējs Roberts Bukarts trešdien guva divus vārtus Čerepovecas "Severstaļ" komandas uzvarā savā laukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

"Severstaļ" ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) apspēlēja "Soči" hokejistus.

Abus vārtus uzvarētāju labā guva Roberts Bukarts. Viņš pēc Jonasa Netinena piespēles izcēlās 25. minūtē, bet nepilnas septiņas minūtes vēlāk realizēja soda metienu. Laukumā pavadītajās 15 minūtēs un 19 sekundēs Bukarts piecreiz meta pa vārtiem.

Uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas apgabala "Vitjaz" komanda sava laukumā pārspēja Ufas "Salavat Julajev" ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:0, 2:2).

Kaspars Daugaviņš laukumā pavadīja 19 minūtes un 12 sekundes, pa reizei bloķējot pretinieka metienu un pielietojot spēka paņēmienu, kā arī uzvarot trijos no pieciem iemetieniem.

Divus vārtus, tai skaitā uzvaras, mājinieku labā guva Aleksandrs Sjomins.

Citā spēlē jau trešo panākumu pēc kārtas svinēja Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas bez Gunāra Skvorcova pieteikumā ar 6:4 (1:1, 4:1, 1:2) savā laukumā pieveica Magņitogorskas "Metallurg".

Pēc rezultāta 1:2 23. minūtē Pekinas hokejisti 38. minūtē panāca 5:2, divreiz izceļoties vairākumā un reizi – mazākumā.

Jau ziņots, ka Helsinku "Jokerit" ar Jāni Kalniņu vārtos Nursultanā ar rezultātu 5:4 (0:0, 0:2, 4:2, 1:0) pagarinājumā pieveica "Baris", atspēlējoties no 0:4.

Izlīdzinājums spēlē tika panākts pēc Miko Lehtonena metiena minūti un desmit sekundes pirms pamatlaika beigām, Kalniņam dodot vietu sestajam laukuma spēlētājam. Savukārt pagarinājumā pēc spēlētām 132 sekundēm uzvaras vārtus iemeta Davids Sklenička.

Kalniņš vārtos atvairīja 24 pretinieku metienus.

"Jokerit" ar 21 punktu 15 mačos Rietumu grupā ieņem ceturto vietu, "Severstaļ" ar 19 punktiem 16 mačos ieņem septīto vietu, bet "Vitjaz" ar 17 punktiem 17 spēlēs astoto vietu. Pēdējā, 11. vietā ir Rīgas "Dinamo", kam 13 mačos ir septiņi punkti.

Rīdzinieki ieņem arī pēdējo vietu līgā, no Pekinas kluba, kurš ar deviņiem punktiem 17 cīņās ir pēdējais Austrumu grupā, atpaliekot par diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!