Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Roberts Bukarts cer izkarot vienības galvenā trenera Pekas Rautakallio uzticību, nostiprinoties komandas sastāvā.

Bukarts pagājušā gada pašā nogalē kļuva par prestižā Špenglera kausa izcīņas turnīra rezultatīvāko hokejistu, bet KHL čempionātā viņš šosezon spēlējis vien epizodiski.

"Mūsu maiņai Špenglera kausā deva diezgan daudz spēlēt, tostarp vairākumā un mazākumā. Par to bija liels prieks. Turnīru izbaudījām un guvām daudz labu emociju," pastāstīja Bukarts. "Pats turnīrs nav slikts. Ja tas nenotiek katru sezonu, bet gan vienreiz dzīvē, uz to ir vērts aizbraukt un izbaudīt. Noskaņa nedaudz atgādināja pasaules čempionātus U-20 vecuma grupā Kanādā - apkārt ziema un visi izbauda notikumu."

Ceturtdien Bukarts devās laukumā arī KHL spēlē, kad "Dinamo" savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 zaudēja Maskavas "Spartak" komandai.

"Tā bija parasta spēle, taču pēc atpūtas bijām nedaudz negatavi. Tomēr kopumā nospēlējām diezgan sakarīgi," uzskata Bukarts. "Ja būtu iekritusi kāda no tām ripām, kas atsitās pret stabu, būtu minimāla, bet tomēr uzvara."

"Ceru, ka pēc dalības Špenglera kausā mūsu sniegumā nebūs krituma. Centīsimies šo tradīciju lauzt," kaujiniecisku nostāju pauda Bukarts. "Pats "Dinamo" komandā nebiju spēlējis aptuveni 20 spēles. Centīšos katrā epizodē spēlēt arvien labāk un, cerams, iekarošu treneru uzticību. Tiesa, ja negūšu vārtus, būs grūti komandā noturēties."

Bukarts KHL čempionātā šosezon aizvadījis 12 spēles, kurās guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Rīgas "Dinamo" arī divas nākamās spēles pēc dalības atsākšanas KHL čempionātā aizvadīs savā laukumā, kad sestdien un nākamās nedēļas pirmdienā sacentīsies ar Sanktpēterburgas SKA un Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" komandu.

KHL Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā Rīgas "Dinamo" ar 51 punktu 36 spēlēs pašlaik ieņem septīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!