Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" no sava fārmkluba "Liepājas metalurgs" piektdien atpakaļ izsaucis uzbrucēju Robertu Bukartu, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Šosezon 22 gadus vecais Bukarts piedalījies divās KHL regulārā čempionāta spēlēs, kuru statistikā ne ar ko nav izcēlies, bet uz "Liepājas metalurgu" viņš tika nosūtīts 18.septembrī.

Uzbrucējs šajā laikā aizvadīja astoņas Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēles, kurās guva trīs vārtus, veica trīs rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Tagad Bukarts iekļauts "Dinamo" komandas sastāvā, kas devies uz gaidāmo trīs spēļu izbraukuma sēriju.

Uz šiem mačiem komanda līdz paņēmusi 25 hokejistus. Sastāvā ir divi vārtsargi - Māris Jučers un Mīkaels Telkvists; astoņi aizsargi - Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Matjē Karls, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis un Rodrigo Laviņš; kā arī 14 uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Robs Šremps, Aleksandrs Žirū, Andris Džeriņš, Gints Meija, Elvijs Biezais, Māris Bičevskis, Raitis Ivanāns, Kaspars Daugaviņš, Pols Šehura, Ģirts Ankipāns un Bukarts.

Izbraukuma sēriju "Dinamo" sāks sestdien, tiekoties ar Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" komandu, kas ir pagājušās sezonas Gagarina kausa fināliste. Izbraukuma sērijas turpinājumā "Dinamo" pirmdien tiksies ar Kazahstānas klubu Astanas "Baris", bet trešdien viesosies pie latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētās Hantimansijskas "Jugra" komandas.

Vēlāk 22.oktobrī Latvijas klubs ar cīņu pret Magņitogorskas "Metallurg" uzsāks trīs mājas spēļu sēriju.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 17 punktiem 15 spēlēs pašlaik ieņem priekšpēdējo, 13.vietu.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!