Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Roberts Bukarts, kurš guva vārtus Prāgas kausa izcīņas otrdienas spēlē pret "Lev", atzinis, ka hokejisti, gaidot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu, sāk "iespēlēties" un pierast viens pie otra.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" šajā mačā ar 3:4 pēcspēles metienos piekāpās Prāgas klubam. Pirmajā spelē pret "Ak Bars" rīdzinieki svinēja uzvaru pagarinājumā.

"Džeki šodien ļoti labi cīnījās. Pirms spēles runājām, ka nedrīkstam zaudēt ne divcīņās, ne spēka spēlē, ne vēlmē uzvarēt un es uzskatu, ka komanda izlika visu maksimālo. No 3:2 panācām 3:3 un trešajā periodā mēs izskatījāmies daudz labāk nekā otrajā," atzina Bukarts. "Spēlētāji viens pie otra sāk pierast un komandā ir pozitīva gaisotne, kas ir pats galvenais."

Analizējot spēli, uzbrucējs norādīja uz niansēm, kuras komandai vēl nepieciešams uzlabot. ""Šodien gājām labi uzbrukumā. Arī treniņos strādājām pie tā, lai neskrietu zonātikai taisni , bet viens aiz otra "atvērtos", ar īsām piespēlēm izietu cauri vidējai zonai," intervijā kluba mājas lapā saka Bukarts. "Uzskatu, ka šodien uzdevumi mums izdevās labi, bet, protams, ir lietas, pie kurām jāstrādā. Arī aizsardzība vidējā zonā jāveido ātrāk, lai pretinieks nepaspētu ieskrieties. Rīt mums būs liela video sapulce par šīm abām aizvadītajām spēlēm un tad redzēsim visas nianses."

Aizvadītajā spēlē maiņa, kurā spēlē Bukarts, atkal izcēlās ar rezultativitāti, un vieni vārti arī Roberta "kontā". "Ar Miku [Indraši] un Polu [Ščehuru] kopā spēlēt ir liela bauda. Galvenais pareizajā brīdī "atvērties" un seko precīza piespēle," atzina Bukarts, norādot, ka ar Indraši laba saprašanās uz laukuma esot vēl no tiem laikiem, kad abi spēlēja HK "Rīga".

Komentējot zaudējumu pēcspēles metienos, Bukarts, kurš arī nerealizēja savu metienu, uzteica pretinieku vārtsargu Petri Vehanenu. "Pretiniekiem bija izcils vārtsargs," norāda Bukarts. "Pie metieniem, protams, jāpiestrādā treniņos. Katram spēlētājam jau ir kāda atstrādāta kustība un ja pēc tās ripa nav vārtos, tas nenozīmē, ka sezonā vai nākamajā spēlē neiekritīs. Tas ir pirmsezonas turnīrs un nav ko īpaši satraukties. Vajag tikai turpināt trenēties un, domāju, viss būs kārtībā."

Nākamo spēli Prāgas kausa "Dinamo" aizvadīs ceturtdien ar Ufas "Salavat Julajev". Spēles sākums pl. 14 un tai teksta tiešraidē būs iespējams sekot līdzi arī portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!