Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja klubam Rīgas "Dinamo" pievienojies 30 gadus vecais Čehijas izlases uzbrucējs Lukašs Radils, vēsta komandas preses dienests.

Radils aizvadītajā sezonā spēlēja citā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas "Spartak" un 55 spēlēs guva 19 vārtus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles.

Savu hokejista karjeru viņš iesāka Pardubices kluba sistēmā, sākot no jauniešu komandām un beidzot ar spēlēšu Čehijas spēcīgākajā līgā. Kopumā as sezonās šajā līgā viņš aizvadīja 275 spēles, kurās guva 48 vārtus un izdarīja 74 rezultatīvas piespēles, savukārt 2012. gadā kļuva arī par Čehijas čempionu.

2015. gadā Radils sāka spēlēt KHL, pievienojoties Maskavas "Spartak" komandai, kuras sastāvā viņš ir aizvadījis visas četras sezonas KHL. Viņš 226 spēlēs guva 60 vārtus un izdarīja 75 rezultatīvas piespēles.

No 2018. gada čehs divas sezonas aizvadīja Ziemeļamerikā. Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Sanhosē "Sharks" sastāvā 56 spēlēs guva septiņus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles, bet Amerikas hokeja līgā (AHL) Sanhosē "Barracuda" sastāvā 44 spēlēs viņam 10 vārti un 18 rezultatīvas piespēles.

Radils Čehijas izlases sastāvā ir piedalījies vienās olimpiskajās spēlēs un divos pasaules čempionātos, kopā izlasē aizvadot 132 spēles, kurās gūti 29 vārti un izdarīta 41 rezultatīva piespēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!