Foto: Sputnik/Scanpix

Pagājušās sezonas čempione Sanktpēterburgas SKA ceturtdien sasniedza Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rietumu konferences finālsēriju, kurā spēkosies ar regulārās sezonas uzvarētāju Maskavas CSKA.

Konferences pusfināla sērijas sestajā mačā ceturtdien SKA ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) savā laukumā pārspēja Maskavas "Dinamo" hokejistus, sērijā svinot uzvaru ar rezultātu 4-2.

Šajā mačā abi vārti tika gūti otrajā trešdaļā, kad nieka 25 sekunžu laikā izcēlās Ņikita Gusevs un Antons Belovs.

Savukārt SKA vārtsargs Miko Koskinens atvairīja 31 pretinieku raidījumu.

Kā zināms, CSKA komanda vietu nākamajā kārtā sev garantēja jau aizvakar, jo savā sērijā ar 4-1 pārspēja latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, kuru trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Ja CSKA regulārajā sezonā bija spēcīgākā komanda līgā, SKA ieņēma tikai sesto vietu Rietumu konferencē.

Kā zināms, Maskavas "Dinamo" komandas sastāvā ir arī latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, tomēr viņš nav laukumā izgājis kopš novembra, kad guva pleca traumu.

LETA jau vēstīja, ka Austrumu konferencē trešdien par pirmo finālisti kļuva Magņitogorskas "Metallurg" komanda, kas sērijā ar 4-1 pieveica Novosibirskas "Sibirj". Vēl vienā sērijā pašlaik Ufas "Salavat Julajev" ar 3-2 atrodas vadībā pret Omskas "Avangard", bet nākamais mačs piektdien notiks Ufā.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!